Router van ilyen ?
Igen, én vagyok a hibás.
Első körben tisztázni kellett volna hogy aminek nincs focilabda alakja az gamer kinézetű :)
Le a kockákkal, az élekkel és minden ilyennel, éljenek a gömböcök.
Amúgy az én definícióm szerint minden 10. az csak a listán.
A többi csak normálisan néz ki.
Kivéve ezt, erről egy kockás asztalos retró étterem jut eszembe.
"0 antenával xd"
Idézem a Zyxel Armor G5 AX6000-es routerének specifikációit ( [link] )
"Antenna: 13 Internal Antennas"
szóval 13 beépített antennával rendelkezik - gyanítom a beamforming (vagyis a kis antennák szabályozgatásával el tudják érni, hogy az adott kliensekkel foglalkozzon az eszköz - a zavaró hatásokat eliminálva) illetve a MU-MIMO miatt.
"4 naagy böhöm antenna"
A 4 nagy "böhöm" antenna szimpla kis (alkalmasint 5 dBi) nyereségű körsugárzó.
Böhöm antenna mondjuk ilyen:
1800 mm átmérő, 38 dBi (az 5 dBi-hez képest kb. 2000-szeres) nyereség - viszont csak egy igen pici 2°-os sávban szór - ezért is használják párban, kültéren, pont-pont kapcsolatokhoz (jómagam találkoztam ilyesmivel). ;)
"esetleg van olyan ami mindenek meg felel amit írtam"
A #6-os hozzászólásomban felsoroltam pár - általad kritériumnak megjelölt - Wifi 6e szabványú, három sávos rádióval ellátott, sok antennás, gigabites portokkal ellátott lehetőséget. A kinézetük olyan, amilyen, ez a célcsoport által "megkövetelt" trend.
"és max külfüldrül kell rendelni"
Mivel kis hazánkban nem gyártanak routert, így mindenképpen külföldről jön - a fő kérdés az, hogy kapható-e. Mivel a Wifi 6E szabvány viszonylag új - 2020-as - az eszközök nem régen jöttek ki, és az emberek többsége megelégszik a lassabb eszközökkel (aki nem, az meg "gamer"), így kevés érhető el. Shaddark #8-as hozzászólásában megtalálható pár Wifi 6E-s típus is.
"a szolgáltatok modemje is pont ilyenek és wifi-jük is szar"
A wifi szabványú eszközökben használt mikrohullám egy fura jószág, úgy viselkedik, mint a fény: ha tereptárgyba ütközik, arról visszapattan, abban elnyelődik, azon szétszóródik. Az pedig jelerősség-csökkenést, jelminőség-romlást, lassúságot, magas pinget, bosszankodást eredményez.
Így, amikor a szolgáltató elhelyezi a végponti eszközét a lakás egyik sarkában, a lakás másik sarkáig már nem jut el a jel. És akkor még nem beszéltünk arról, hogy egy nagyobb népsűrűségű településen ezek a wifi-s eszközök egymást zavarják.
És ez nem feltétlenül a szolgáltató vagy az eszköz hibája: ilyen a fizika.
Ez ellen nem feltétlenül megoldás az, hogy nagyobb teljesítményű routert veszünk (és elhelyezzük a szolgáltató eszközének tetején), nagyobb nyereségű antennával látjuk el - mert a tereptárgyak, a zavaró tényezők megmaradnak.
Inkább azon kell elgondolkodni, hogy:
* Biztos szükség van mindenhol ilyen nagy sebességű Wifi-kapcsolatra? Kábelezés/áramhálózati adapter nem jelentene megoldást?
* A kliensek - laptop, okostelefon, tablet, kutyafüle - képesek ilyen nagy sebességű átvitelre? Mert hiába az AX6000-es router, ha 802.11g szabványú kliensed van.
* Van-e lehetőség a szolgáltatói eszköz olyan helyre költöztetésére, ahol jobban lefedheti az ellátandó területet?
* Nem zavarja valami a vételt? Más frekvencián/csatornán nem javul a helyzet?
* Ha mindenhova wifit akarsz: érdemes felmérni, hogy mekkora területet fed le a router. Ha túl kicsit, érdemes elgondolkodni vezetéknélküli elérési pontokban (amiket kábelesen köthetsz a routerhez) - lásd a #7-es hozzászólásom - vagy mesh-rendszerben (ahol az egységeknek csak áramot kell adni, a hálózati kapcsolatot a többi egységtől - illetve a routerhez legközelebbi egység magától a routertől - szerzi be)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!