Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Van itt olyan, aki ért az...

Van itt olyan, aki ért az E-Szignó-hoz és az XML formátumhoz?

Figyelt kérdés

Cégbejegyzésnél a formanyomtatványt xml-ben kell benyújtani, a pdf mellékletekkel együtt, majd az egész e-aktát aláírni. Azt írja, hogy xml-ben van a nyomtatvány, mégis visszadobja az informatikai ellenőrzés, hogy rossz a formátum.

De akkor mit lehet tenni? Eleve xml-ben exportlja ki a nyomtatványkitöltő program, akkor miért nem xml? Nem értem.

2022. máj. 3. 22:20
 1/3 anonim ***** válasza:

Valószínűleg elavult a sablon amit a nyomtatványkitöltő használ. Bizonyos időszakonként az XML-séma frissítésre kerül, és a régebbi változatokkal ugyan lehet nyomtatványt kitölteni és XML-be menteni, de az elavult sémát nem fogadja be az e-akta, de ha be is fogadná, beküldés után az informatikai ellenőrzésen megbukik és visszadobja a rendszer (nem megy be a bíróságra).

Itt leírják melyik az aktuális, itt lehet ellenőrizni is külön az XML-t, hogy mi a baj vele (tallózás, majd ellenőrzés gomb):

[link]

Első körben a megoldás a nyomtatványkitöltő program frissítése (ha az valamiért nem történt meg automatikusan), vagy a weboldaláról az újbóli letöltés és telepítés.

2022. máj. 4. 07:24
 2/3 A kérdező kommentje:
Ezt az ellenőrzést én is elvégeztem és ott redben talált mindent.
2022. máj. 4. 08:49
 3/3 anonim ***** válasza:
A nyomtatványkitöltőkben szokott lenni kitöltés ellenőrző funkció, van melyik kis ikonokkal jelzi, hogy elfogadta vagy sem az adatot. Esetleg van olyan mező ami nincs kitöltve vagy rosszul van kitöltve. Egyszer olyasmibe futottam bele, hogy talán a fióktelepek címénél (vagy adózói adatoknál) országkódot is be lehet írni, és ha logikusan haladva minden adatot kitöltesz, akkor a végén hibát fog írni, mert végül a beírt országkóddal nem fogadja el a kitöltést. Az ellenőrzésnél ez hibát is dob, de nem biztos, hogy kiírja hogy hol a hiba, hanem úgy kell tételesen visszaellenőrizni.
2022. máj. 4. 09:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!