Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » RAW formátumhoz mennyi RAM...

RAW formátumhoz mennyi RAM kell? :c

Figyelt kérdés

Szóval elkezdtem RAW-ban fotózni, de nem nagyon értek a dolog technikai részéhez, úgyhogy ha valaki tudna segíteni, azt nagyon megköszönném..: )

Az a problémám, hogy amikor megnyitom a RAW-t Photoshopban, és beállítom a dolgokat, ha az elmentésre megyek, akkor elmenti egy DNG (?) fájlként, de ha meg akarom nyitni, hogy tovább szerkesszem, azt írja kevés a RAM. Most vettem új gépet, úgyhogy elég ideges vagyok. Elvileg 4 Giga a RAM, úgyhogy most nem tudom, én bénázok el valamit, vagy csak egy ennél is űberbitangabb gép kell az ilyesmihez? Vagy le lehet valahogy kicsinyíteni RAW fájlt, vagy valami?

Előre is köszönöm!

2013. okt. 23. 19:09
 1/2 anonim ***** válasza:

Ugye nem valami előre összerakott gépet vettél?

BTW kép szerkesztéshez a 8gb a minimum. Videónál 16gb. Vegyél még hozzá 4gb -ot pár ezerért, persze csak ha nem valami ddr2 -es tesco szart vettél.

2013. okt. 23. 19:20
 2/2 A kérdező kommentje:

Mondtam hogy nem értek hozzá : D

de amúgy egy előre összerakott ASUS gép, és épp elég probléma volt már a megvásárlásánál is, úgyhogy jó vásár volt mondhatom.

Szóval ha veszek bele memóriát akkor elvileg menni fog?

2013. okt. 24. 00:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!