Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Bizonyos helyeken miért nem...

Bizonyos helyeken miért nem lehet internet és tv szolgáltatóknál bekötni?

Figyelt kérdés

Hamarosan költözök másik albérletbe ami a belvárosban van szintén innen egy köpésre.Itt Digi net volt és oda elvileg nem tudják bekötni mert nincs kábelezés és ennyi :D fel kell mondani a szerződést.

Pedig mondtam ,hogy előzőleg Vidanet volt bekötve azt mondta a hölgy akivel beszéltem flegmán ,hogy nem függ össze mert Digi kábelezés kell.Vagy csak az adatbazisukat nezte meg es okoskodni probalt hogy nem jo?Valami elmagyarázza hogyan is működik ez mert komolyan nem értem?😅

Nem koaxiális kábelt használ mindkettő? Az meg van húzva.

2022. máj. 3. 06:19
 1/5 anonim ***** válasza:
84%

A digi általában ootikait használ.

De attól hogy van ott drót, nem azt jelenti hogy az övé. Tehát ha az utcán van autó nem azt jelenti hogy autozhatsz.

Ha nincs drót húzni kell oda. Oszlopon viszik. Nincs oszlopa se a diginek.

Mar nem emlékszem de a digi a közvilágítási oszlopon viszi (bérli a helyet) míg a telekom a földben vagy a telefon poznakon. Szóval azért mert valahol egy drótot találunk még nem működik a net

2022. máj. 3. 06:31
 2/5 anonim ***** válasza:
69%

Koax... hol élsz te, a 19. században? :D

Mindegyik optikát próbál kihúzni, ha az nem megy, akkor ott a régi analóg telefonvonal, esetleg wireless.

2022. máj. 3. 07:40
 3/5 Noren1989 ***** válasza:
Àltalàban a cégek közötti megàllapodàsok felosztjàk a legtöbb vàrost területileg, attól is függően, h melyiküknek van jobban kiépített infrastruktúràja.
2022. máj. 3. 07:48
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem más szolgáltató térképén is nézd meg az új címet (például Telekom).
2022. máj. 3. 07:59
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Az adatbázisuk eléggé gáz, ha azt írja hogy a címeden nincs, de a környéken van, be kell menni a személyes ügyfélszolgálatra és kérni egy kivizsgálást a címedre. 30 napon belül kimegy egy szerelő és ellenőrzi, hogy van-e ott lehetőség bekötni, ez magába foglalja azt is, hogy a hálózaton van-e még szabad kapacitás, mert ha amúgy ott a kábel, de tele van, akkor hiába van ott, nem tudnak rákötni. Meg kell adni egy értesítési telefonszámot ahova SMS-t küldenek az eredményről, pozitív eredmény esetén a személyes ügyfélszolgálatra kell visszamenni a bekötést megrendelni.
2022. máj. 3. 09:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!