Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Ezt a Chrome kiegészítőt...

Ezt a Chrome kiegészítőt -Analytics Opt-out-, érdemes feltenni, csökkenti a google "kíváncsiságát" ?

Figyelt kérdés
[link]

2022. ápr. 23. 14:15
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
71%

"Szerintem egy Opera böngésző tökéletesen megteszi."

Zárt forráskódú az is, nincs auditálva és kínai kézben van. Csak egy felejthető Chromium-alapú böngésző a Google Chrome és az M$ Edge mellett. ;(

"Annyira meg nem kell azért befosni attól, hogy adatokat olvasnak ki tőled. Nem lesz ott a bankkártya cvv-d meg a jelszavaid, ha nem kéred, hogy mentse el."

A böngésző ujjlenyomatok - amiket az arra alkalmas böngészők megosztanak - a nyomkövető sütik - amiket a globális techcégek (Apple, Amazon, Facebook, Google, Microsoft,...) telepítenek az erre alkalmas böngészőkön keresztül a gépedre - remekül megfigyelhetővé tesznek.

Aztán meg jönnek a "hogy jelennek meg xyz hirdetések a gépemen, mikor a barátnőmmel pont az xyz-ről beszélgettünk?"-jellegű kérdések.

Vagy rosszabb esetben a "miért lettem letiltva a Facebookról/Twitterről/Instaggramról"-jellegűek.

"Számon tarthatják, mit telefonoztam

s mikor miért, kinek.

Aktákba irják, miről álmodoztam

s azt is, ki érti meg.

És nem sejthetem, mikor lesz elég ok

előkotorni azt a kartotékot,

mely jogom sérti meg. "

"Amit az eddigi válaszoló adott böngészők, az már a paranoia-gyógyszer kb, anélkül is megad az ember magáról mindenhol mindent."

De legalább a titkon összeszedett információk körét csökkenthetjük - és ez a lényeg.

"Erre mondom is, hogy google reklám van a gyakorikérdéseken, akkor ezt az oldalt sem kéne használnia, mert ezen keresztül is "lopja az adatot a góóóóglü meg a bilgéc""

Erre megoldás a reklámblokkolás, a harmadik féltől származó sütik tiltása, a nagy techcégek (Google, Facebook, Apple, Microsoft,...) szolgáltatásainak bojkottja, a tudatos Internet-használat.

2022. ápr. 23. 18:35
 12/16 A kérdező kommentje:
Köszi szépen.
2022. ápr. 23. 18:50
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Elfogtam egy nem privát tartalmú üzenetet:

"Az üzenet szövege:

[link]

Szia! Köszönöm. Nem találom ezt a lehetőséget, most magyar az Iridium. Jónak tűnik. Hol találom, tudnál segíteni?"

Az újabb Iridium böngészőkben ez alapvetően ki van kapcsolva:

[link]

"Kezdőlapnak beállíthatom a google-ét azért, vagy maradjon ez a Qwant?"

Inkább Qwant - az legalább európai központú, nem globális techcégek által uralt, adatvédelemre kínosabban ügyelő szolgáltatás - ha már függetlenedni akarsz a Google-tól.

De ott van példának okáért a DuckDuckGo:

[link]

a MetaGer:

[link]

vagy a SearX:

[link]

ha már alternatív, a bigtechtől független keresőszolgáltatásokat használnál.

2022. ápr. 23. 19:51
 14/16 A kérdező kommentje:

Köszi szépen.

Elfogtál... :)

2022. ápr. 23. 20:14
 15/16 anonim ***** válasza:

"Zárt forráskódú az is, nincs auditálva és kínai kézben van. Csak egy felejthető Chromium-alapú böngésző a Google Chrome és az MS Edge mellett"

Hát többet tud mindkettőnél, és beépített reklámblokkoló is van benne.

Az meg hogy kínai... Amióta évtizedekkel ezelőtt megalapították a norvégok, azóta is norvég. Mi alapján gondolod, hogy kínai?

2022. ápr. 23. 21:53
 16/16 anonim ***** válasza:

"Az meg hogy kínai... Amióta évtizedekkel ezelőtt megalapították a norvégok, azóta is norvég."

Felvásárolták a kínaiak:

[link]

az Opera ASA ügyvezetői Zhou Yahui és Lin Song:

[link]

szóval úgy táncolnak, ahogy a kínaiak fütyülnek.

"Hát többet tud mindkettőnél, és beépített reklámblokkoló is van benne."

Egy picit feltupírozott ZÁRT FORRÁSKÓDÚ, AUDITÁLATLAN Chromium böngésző (nincs saját böngészőmotorja, attól - a Presto-tól - 2013-ban megváltak).

2022. ápr. 23. 22:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!