Ezt a Chrome kiegészítőt -Analytics Opt-out-, érdemes feltenni, csökkenti a google "kíváncsiságát" ?
"Szerintem egy Opera böngésző tökéletesen megteszi."
Zárt forráskódú az is, nincs auditálva és kínai kézben van. Csak egy felejthető Chromium-alapú böngésző a Google Chrome és az M$ Edge mellett. ;(
"Annyira meg nem kell azért befosni attól, hogy adatokat olvasnak ki tőled. Nem lesz ott a bankkártya cvv-d meg a jelszavaid, ha nem kéred, hogy mentse el."
A böngésző ujjlenyomatok - amiket az arra alkalmas böngészők megosztanak - a nyomkövető sütik - amiket a globális techcégek (Apple, Amazon, Facebook, Google, Microsoft,...) telepítenek az erre alkalmas böngészőkön keresztül a gépedre - remekül megfigyelhetővé tesznek.
Aztán meg jönnek a "hogy jelennek meg xyz hirdetések a gépemen, mikor a barátnőmmel pont az xyz-ről beszélgettünk?"-jellegű kérdések.
Vagy rosszabb esetben a "miért lettem letiltva a Facebookról/Twitterről/Instaggramról"-jellegűek.
"Számon tarthatják, mit telefonoztam
s mikor miért, kinek.
Aktákba irják, miről álmodoztam
s azt is, ki érti meg.
És nem sejthetem, mikor lesz elég ok
előkotorni azt a kartotékot,
mely jogom sérti meg. "
"Amit az eddigi válaszoló adott böngészők, az már a paranoia-gyógyszer kb, anélkül is megad az ember magáról mindenhol mindent."
De legalább a titkon összeszedett információk körét csökkenthetjük - és ez a lényeg.
"Erre mondom is, hogy google reklám van a gyakorikérdéseken, akkor ezt az oldalt sem kéne használnia, mert ezen keresztül is "lopja az adatot a góóóóglü meg a bilgéc""
Erre megoldás a reklámblokkolás, a harmadik féltől származó sütik tiltása, a nagy techcégek (Google, Facebook, Apple, Microsoft,...) szolgáltatásainak bojkottja, a tudatos Internet-használat.
Elfogtam egy nem privát tartalmú üzenetet:
"Az üzenet szövege:
Szia! Köszönöm. Nem találom ezt a lehetőséget, most magyar az Iridium. Jónak tűnik. Hol találom, tudnál segíteni?"
Az újabb Iridium böngészőkben ez alapvetően ki van kapcsolva:
"Kezdőlapnak beállíthatom a google-ét azért, vagy maradjon ez a Qwant?"
Inkább Qwant - az legalább európai központú, nem globális techcégek által uralt, adatvédelemre kínosabban ügyelő szolgáltatás - ha már függetlenedni akarsz a Google-tól.
De ott van példának okáért a DuckDuckGo:
a MetaGer:
vagy a SearX:
ha már alternatív, a bigtechtől független keresőszolgáltatásokat használnál.
Köszi szépen.
Elfogtál... :)
"Zárt forráskódú az is, nincs auditálva és kínai kézben van. Csak egy felejthető Chromium-alapú böngésző a Google Chrome és az MS Edge mellett"
Hát többet tud mindkettőnél, és beépített reklámblokkoló is van benne.
Az meg hogy kínai... Amióta évtizedekkel ezelőtt megalapították a norvégok, azóta is norvég. Mi alapján gondolod, hogy kínai?
"Az meg hogy kínai... Amióta évtizedekkel ezelőtt megalapították a norvégok, azóta is norvég."
Felvásárolták a kínaiak:
az Opera ASA ügyvezetői Zhou Yahui és Lin Song:
szóval úgy táncolnak, ahogy a kínaiak fütyülnek.
"Hát többet tud mindkettőnél, és beépített reklámblokkoló is van benne."
Egy picit feltupírozott ZÁRT FORRÁSKÓDÚ, AUDITÁLATLAN Chromium böngésző (nincs saját böngészőmotorja, attól - a Presto-tól - 2013-ban megváltak).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!