Mi van dark/deep weben?
A deepweb az teljesen más, mint a darkweb.
A deepweb az minden olyan oldal/tárhely összefoglaló neve ami védett ( jelszóval,paywallal akármivel ).
A darkweben meg leginkább bullshit van. Az UFO témával még mindig meg lehet ragadni a szenzációhajhász közösséget, az hamarabb kerülne fel a netre, mint darkwebre :D
Bármi amit Youtube-os videókban adnak elő, 99%-ban bullshit. Clickbait-elt riogatások, városi legendák, creepypasta sztorik, amikkel a gyerekeket ijesztegetni lehet.
Ne számíts arra, hogy ez valami titkos webes társaság, ahová ha bejutsz, akkor a világ nagy titkai leleplezésre kerülnek, mintha csak bekaptad volna a piros pirulát.
A valóságban három nagy csoportba sorolható ami fent van: bitcoin-ban fizetős tartalom - ami scam, bitcoin-ban fizetős tartalom amit úgysem érsz el soha, meg rendőrségi honeypot oldalak, ahol a hatóságok begyűjtik az illegális dolgokra vágyó balfékeket.
#1-nek tanácsolom, hogy nézzen utána jobban.
A Darkweb a Deepwebnek egy része, amit leginkább az illegális tevékenység alapján különböztetnek meg. Nincs konkrét deep vagy darkweb. Onion hálózati protokoll van, ami teljesen eltér a felszíni IPv6 protokolltól. Az Onion-böngészők látják a felszíni oldalakat is, de fordítva már nem.
Ha UFO témában vagy érdekelt, akkor egyik sem a te területed. Ott ezzel kapcsolatosan legfeljebb a felszíni webről beollózott bulvárt fogsz találni.
#3 vagyok:
Onion hálózaton ne nagyon akarj videót nézni online, hacsak nem egy bivaly-erős géped van. A rengeteg alhálózati csatlakozási pont miatt iszonyatosan lassú. Töltsd le, és nézd meg úgy. Ha a letöltött fájl kiterjesztése nem felel meg videónak, el ne indítsd! Tehát ha .com, .exe, .asm, akkor megnyitás nélkül kukázd.
És ha a videó csak akkor lejátszható ha letöltöd az oldal saját lejátszóját, akkor az is felejtős. Vírus lesz, nem lejátszó.
#3:
"A Darkweb a Deepwebnek egy része,"
Ez idáig ok.
"amit leginkább az illegális tevékenység alapján különböztetnek meg."
de ez nem. Illegális dolog elérhető a felszíni- (surface-), mély- (deep-), és sötétweben (dark web) is. Gondolj csak a szerzői jog által védett audiovizuális művek illegális kópiáira a Youtube-on!
A különbség csak annyi, hogy a mélywebes oldalakat - a felszíni webes oldalakkal ellentétben - a fősodratú keresők (Google, Bing, Yandex, Baidu,...) nem indexelik be (mert autentikációt/előfizetést igényelnek - mint például a webmail rendszerek vagy az Ügyfélkapu vagy bármelyik zárt, privát közösségi oldal - a tartalomból fakadóan nem indexelhetőek be, saját adatbázisuk/keresőfelületük van - mint például a könyvtári rendszereknek); a sötét webes tartalmakhoz meg speciális hálózati hozzáférés (nem csak a TOR van, de létezik például az I2P vagy a Freenet is).
"Tehát ha .com, .exe, .asm, akkor megnyitás nélkül kukázd."
A .asm kiterjesztés az Assembly nyelven írt program forráskódja - szimpla szövegfájl, nem futattható alapból csak ha lefordítod assemblerrel. ;)
Bocs hogy egyszerűsítettem.
Én tudom, hogy a dark web a deppweb része de látszólag a kérdező nem.
"A Darkweb a Deepwebnek egy része, amit leginkább az illegális tevékenység alapján különböztetnek meg."
Ez ahogy írták nettó hülyeség.
"Onion hálózati protokoll van, ami teljesen eltér a felszíni IPv6 protokolltól. Az Onion-böngészők látják a felszíni oldalakat is, de fordítva már nem."
Tudom, használok Tort is.
De azért köszi a semmit :D
Én a darkweben vagyok. 1-es jól leirta.
Deepweb nincs a darkweben. A deepweben gépek kommunikálnak nem emberek. Ez két külön világ.
Darkweben pont ugyan az van, mint a nyilt hálózaton: hiroldal, e-mail, gyk, kereső, wiki, áruházak, pizza..
A darweb speciális taralma a .onion végű cimeken érhető el. Példa, én nem használok ilyesmit félre ne értsetek és úgy látom már le is csapott rá a gondolatrendőrség, szóval a Tor egy jobb hely:
- [link]
"Onion hálózaton ne nagyon akarj videót nézni online, hacsak nem egy bivaly-erős géped van."
Édesmindegy a gépe, a gond ott szokott lenni hogy simán nagyon lassú a kapcsolat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!