Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Mi van dark/deep weben?

Mi van dark/deep weben?

Figyelt kérdés
Nyilván közhely, hogy vajon mi van ott, de ha már ez amúgy is egy anonim oldal, aki járt ott, mesélhetne. De hogy ezek az oldalak mennyire valósak/hitelesek/n vírusosak? Leginkább az UFO téma érdekelne, amiket valaki feltöltött, ingyen, de ki tudja milyen vírussal fertőzve vagy, hogy mi lehet ott. Szívesen néznék ilyen videókat, valaki látott már ilyet?

2022. ápr. 21. 18:23
1 2 3 4 5
 1/44 anonim ***** válasza:
84%

A deepweb az teljesen más, mint a darkweb.

A deepweb az minden olyan oldal/tárhely összefoglaló neve ami védett ( jelszóval,paywallal akármivel ).

A darkweben meg leginkább bullshit van. Az UFO témával még mindig meg lehet ragadni a szenzációhajhász közösséget, az hamarabb kerülne fel a netre, mint darkwebre :D

2022. ápr. 21. 18:32
 2/44 anonim ***** válasza:
52%

Bármi amit Youtube-os videókban adnak elő, 99%-ban bullshit. Clickbait-elt riogatások, városi legendák, creepypasta sztorik, amikkel a gyerekeket ijesztegetni lehet.

Ne számíts arra, hogy ez valami titkos webes társaság, ahová ha bejutsz, akkor a világ nagy titkai leleplezésre kerülnek, mintha csak bekaptad volna a piros pirulát.

A valóságban három nagy csoportba sorolható ami fent van: bitcoin-ban fizetős tartalom - ami scam, bitcoin-ban fizetős tartalom amit úgysem érsz el soha, meg rendőrségi honeypot oldalak, ahol a hatóságok begyűjtik az illegális dolgokra vágyó balfékeket.

2022. ápr. 21. 18:48
 3/44 anonim ***** válasza:
26%

#1-nek tanácsolom, hogy nézzen utána jobban.

A Darkweb a Deepwebnek egy része, amit leginkább az illegális tevékenység alapján különböztetnek meg. Nincs konkrét deep vagy darkweb. Onion hálózati protokoll van, ami teljesen eltér a felszíni IPv6 protokolltól. Az Onion-böngészők látják a felszíni oldalakat is, de fordítva már nem.

Ha UFO témában vagy érdekelt, akkor egyik sem a te területed. Ott ezzel kapcsolatosan legfeljebb a felszíni webről beollózott bulvárt fogsz találni.

2022. ápr. 21. 19:05
 4/44 anonim ***** válasza:
23%

#3 vagyok:

Onion hálózaton ne nagyon akarj videót nézni online, hacsak nem egy bivaly-erős géped van. A rengeteg alhálózati csatlakozási pont miatt iszonyatosan lassú. Töltsd le, és nézd meg úgy. Ha a letöltött fájl kiterjesztése nem felel meg videónak, el ne indítsd! Tehát ha .com, .exe, .asm, akkor megnyitás nélkül kukázd.

És ha a videó csak akkor lejátszható ha letöltöd az oldal saját lejátszóját, akkor az is felejtős. Vírus lesz, nem lejátszó.

2022. ápr. 21. 19:12
 5/44 anonim ***** válasza:
82%
Az első valószínűleg azokra a globális hálózatokra gondolt amik gyakorlatilag hatalmas részben vannak jelen az interneten, de egyszerű civilként nem érheted el őket. Elég csak a banki rendszerekre vagy bármilyen egészségügyi rendszerekre gondolni. De egyébként én is láttam már ahol bizonyos cikkben Deepwebként hivatkoztak ezekre a hálózatokra.
2022. ápr. 21. 19:21
 6/44 anonim ***** válasza:
100%

#3:

"A Darkweb a Deepwebnek egy része,"

Ez idáig ok.

"amit leginkább az illegális tevékenység alapján különböztetnek meg."

de ez nem. Illegális dolog elérhető a felszíni- (surface-), mély- (deep-), és sötétweben (dark web) is. Gondolj csak a szerzői jog által védett audiovizuális művek illegális kópiáira a Youtube-on!

A különbség csak annyi, hogy a mélywebes oldalakat - a felszíni webes oldalakkal ellentétben - a fősodratú keresők (Google, Bing, Yandex, Baidu,...) nem indexelik be (mert autentikációt/előfizetést igényelnek - mint például a webmail rendszerek vagy az Ügyfélkapu vagy bármelyik zárt, privát közösségi oldal - a tartalomból fakadóan nem indexelhetőek be, saját adatbázisuk/keresőfelületük van - mint például a könyvtári rendszereknek); a sötét webes tartalmakhoz meg speciális hálózati hozzáférés (nem csak a TOR van, de létezik például az I2P vagy a Freenet is).

"Tehát ha .com, .exe, .asm, akkor megnyitás nélkül kukázd."

A .asm kiterjesztés az Assembly nyelven írt program forráskódja - szimpla szövegfájl, nem futattható alapból csak ha lefordítod assemblerrel. ;)

2022. ápr. 21. 19:33
 7/44 anonim ***** válasza:
60%

Bocs hogy egyszerűsítettem.

Én tudom, hogy a dark web a deppweb része de látszólag a kérdező nem.

"A Darkweb a Deepwebnek egy része, amit leginkább az illegális tevékenység alapján különböztetnek meg."

Ez ahogy írták nettó hülyeség.

"Onion hálózati protokoll van, ami teljesen eltér a felszíni IPv6 protokolltól. Az Onion-böngészők látják a felszíni oldalakat is, de fordítva már nem."

Tudom, használok Tort is.

De azért köszi a semmit :D

2022. ápr. 21. 19:47
 8/44 anonim ***** válasza:
52%

Én a darkweben vagyok. 1-es jól leirta.

Deepweb nincs a darkweben. A deepweben gépek kommunikálnak nem emberek. Ez két külön világ.

Darkweben pont ugyan az van, mint a nyilt hálózaton: hiroldal, e-mail, gyk, kereső, wiki, áruházak, pizza..

A darweb speciális taralma a .onion végű cimeken érhető el. Példa, én nem használok ilyesmit félre ne értsetek és úgy látom már le is csapott rá a gondolatrendőrség, szóval a Tor egy jobb hely:

- [link]

2022. ápr. 21. 21:34
 9/44 anonim ***** válasza:
68%
DK-s tesó te különösen nagy marhaságokat irsz nagy meggyőződéssel. A stream is gond nélkül repül, nem kell hozzá atomerőmű. Androidon is fut a Tor. YT is megy, csak invidio.us-zal nézzük/konvertáljuk/hallgatjuk. Azzal illik.. De ez a nyilt weben is magától érthetődik. Mi, 4-6000 magyar nem használunk GAFAM-ot. A tiszta, biztonságos és szabad internet a Tor-on keresztül érhető el.
2022. ápr. 21. 21:42
 10/44 anonim ***** válasza:
93%

"Onion hálózaton ne nagyon akarj videót nézni online, hacsak nem egy bivaly-erős géped van."

Édesmindegy a gépe, a gond ott szokott lenni hogy simán nagyon lassú a kapcsolat.

2022. ápr. 21. 22:16
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!