Ha egy youtube videóba beteszek egy zenét akkor megsértem vele a szerzői jogot (vagy valami ilyesmit)?
Figyelt kérdés
Mert például ha van egy zene vagy valami film vagy játék soundtrack-je, azt betehetem egy yt videóba a nélkül hogy a youtube letiltaná? Mert láttam már olyat hogy valaki egy sorozat új részéből feltett egy kb. fél perces részletet, és pár nap múlva újra megnyitottam azt a bizonyos videót és akkor már azt írta ki hogy a videót eltávolították mert az xy film forgalmazó vagy mi anyagát tartalmazza, és nem tudom hogy a filmzenékkel is ez van, mert láttam olyat is hogy egy youtube shorts videóban benne volt egy zene és azzal nem történik semmi. A lényeg az hogy ha egy olyan videót teszek ki amiben benne van egy olyan zene ami egy film zenéje és youtube-on is fent van akkor leveszik a videót vagy nem?2022. ápr. 19. 15:35
1/5 anonim válasza:
Így van, nem lehet benne jogvédett zene, ne tölts fel ilyet.
2/5 anonim válasza:
Nem az számít, hogy miben van a zene, hanem hogy mi az aktuális jogi státusza. Lehet hogy szabadon felhasználható, lehet hogy csak korlátozottan, lehet hogy egyáltalán nem. A rendszer eszerint szűri ki és tilthatja vagy némíthatja le a videót.
3/5 anonim válasza:
pl. az ARMADA MUSIC engedi, hogy feltöltsd a zenéiket, hogy videóidban használd szóval az ő licence szabályaik engedik , de vannak amik alapból tiltanak is.
Ezzel 1 a probléma, hogy összesen 3 figyelmeztetést kaphatsz, után törlésre kerülhet a teljes profilod így beleértve az összes addigi videód.
Szóval ha nem vagy biztos valamiben, van egy egyszerű megoldás....hozz létre egy youtube csatornát amit ilyen próbára használsz...a videóból készítesz egy kb. 30 másodperces részt, amit feltöltesz és figyelmeztetni fog ha nem használhatod fel, ha tiltásra kerül.
5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat
2022. ápr. 20. 17:45
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!