Wifi routerekről valaki?
(i)
Az mitől függ, hogy a wifi router 5.0 GHz-en tudjon sugározni, ne csak 2.4 GHz-en?
Szóval az mitől függ, hogy a wifi routeren mindkettő elérhető legyen? Mi Digisek vagyunk, de függ-e az előfizetés típusától vagy sem? Vagy az 5 GHz-et csak bizonyos újabb telefonok tudják fogni? Sajnos nem sikerült rájönni a problémára.
Szóval miután a wifi routerbe be lettek vezetve a kábelek a megfelelő helyre, utána felmentem a tplinkwifi.net-re. Ott megtörtént a setup, de az 5 GHz-es opciót valamiért azt hiszem nem engedte. Ez egy Tp link archer AC 1200 wifi router, ha valakit érdekel. A telefonom pedig Samsung galaxy S8.
(ii)
Továbbá erről a routerről mi a vélemény?
ASUS RT-AX 55
Mennyire megbízható? Azt látom, hogy 2.4 GHz-n tud 570 mb/s-et, 5 GHz-n pedig 1200 mb/s-et. Az gondolom elég jó, de 7-8 méter távolságból mennyi lenne a jelerősség például?
Plusz ugye ez a router 4 antennás. De ennél lehet turbózni? Hogy leszerek kettőt mondjuk és rászerelek két nem gyárit, amik messzibre viszik a jelet? Azok a jóval hosszabb antennák, szokták külön árulni. Vagy ennél a routernél ilyesmi nem lehetséges?
Csak azt nem értem, hogy az ASUS AX55 wifi jelét miért nem képes fogni a Samsung Galaxy S8-am? Vagy csak nagyon nehezen!
Tehát itt vagyok lent a földszinten. A router az emeleten van.
Anno a samsung galaxy S4-mel tudtam fogni a TP link archer C6 ac1200 (ez a legnépszerűbb wifi arukereson) jelét innen ahol most vagyok. Azelőtt szintén tudtam a Galaxy S4-el érzékelni egy sima Tp link WR841N Wifi jelét. Az még jobban lejött ide, pedig az nem is tud többet 300 mbps-nél.
Az S8 mintha sokkal nehezebben venné a jelet. Egyszerűen nem értem mi a probléma.
Kedves 15-ös!
Vezérlőcsatornát meg csatornasávszélesseget hol állítom be?
Itt vagyok a router.asus.com-on, de nem találom? Amúgy van wigi szerencsére csak mint mondtam, nagyon gyenge.
Tehát akkor állítsam be a sávszélességet 20/40 MHz-ről 20 MHz-re?
(2.4 GHz)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!