Megszűnt a a Nextapró oldal?
Ma délután rámentem, de először nem biztonságos oldalként jelenítette meg a böngésző, majd amikor mégis továbbmentem, akkor babakocsi-forgalmazó (Anex) oldalra jutottam. Ha a keresőben rámegyek egy nextaprós hirdetésre, akkor pedig "File not found."-ot ír ki...
Nem értesítették róla, hogy megszűnik. Átmeneti gond lehet, vagy végleg megszűnt? Tudtok valami infót? Előre is köszönöm!
Milyen böngészőből próbáltad? És milyen vírusirtód van? Mert próbáltam 2 különböző laptopon Chrome-mal, Mozzilával és Explorerrel is, illetve Avast Free vírusirtót használok (és felvettem a kivételek közé az oldalt), de nem nyitja meg, és mobilon sem az Internet alkalmazással (otthoni wifim van)
Chrome-ba azt írja, hogy a webhellyel a kapcsolat nem biztonságos, és hogy a tanúsítvány lejárt.
Ha „vendég” ablakban nyitom meg a Chrome-ba, akkor ezt írja ki:
„A szerver nem tudta bizonyítani, hogy valóban a(z) nextapro.hu domainbe tartozik; biztonsági tanúsítványa a következőről származik: anex-babakocsi.hu. Ennek oka lehet konfigurációs hiba, vagy hogy egy támadó eltérítette az Ön kapcsolódását.”
Ha továbblépek, akkor pedig jön az Anex oldala...
"Milyen böngészőből próbáltad? És milyen vírusirtód van?"
Linux illetve Windows 10 alól Firefox/Chromium/Opera böngészőkkel is megnéztem, de mint #1-es hozzászólásomban rámutattam: más, külföldi hosztok is ugyanezt az eredeti oldalt hozzák be.
Ha nálad a nextapro.hu helyett a anex-babakocsi.hu jön be ott valami gáz van.
Névfeloldás szempontjából a nextapro.hu a Cloudflare CDN hálózata mögött van:
az anex-babakocsi.hu meg nem, szimplán a ServerGardennél:
ha nálad nem így van és a névfeloldás nem így működik, mint nálam:
akkor ott valami eltéríti a DNS-kéréseket.
Köszönöm szépen, hogy ennyit foglalkozol az ügyemmel! :)
Szerinted ilyen eltérítésnél mit lehetne csinálni? Én nem vagyok nagy techguru, próbálgattam, amiket olvastam a neten, de hasztalan volt...
Az egyik gépen win7 van, édesanyámén win10 (ő vette észre a hibát délután, délelőtt még jó volt a nextapro).
A gép órája pontos, a Chromeban is jóváhagytam a next-et, néztem Safari és Edge böngészővel is, de úgysem nem adja ki. Csak ennél az egy oldalnál van ilyen.
Anno volt már "nem privátos" figyelmeztetésem (nem a nextnél, hanem az elviránál), de akkor, ha mégis továbbléptem, akkor bejött az oldal, itt viszont a babakocsis tölt be.
Gondoltam már rá, hogy a vírusirtó blokkolja, de attól még a telefonon meg kell nyitnia, mivel ott nincs az Avast, de úgyis a babakocsis sztori jön be...
Először is nézzük meg, hogy a névfeloldás - vagyis hogy a hosztnévből IP-címmé alakítás (ami azért kell, hogy a webböngésző a megfelelő IP-címen levő webszervert érje el) - működik-e.
Ehhez nyiss egy parancssort - Windows 10-nél szimplán az alsó keresősávba beírod, hogy
cmd
majd nyomsz egy Enter billentyűt, vagy nyomsz egy
Windows + R
billentyűkombinációt, és a megjelenő mezőbe beírod, hogy
cmd
majd nyomsz egy Enter billentyűt.
A megjelenő fekete ablakba írd be:
nslookup
majd az nslookup-nak add meg:
nextapro.hu
ilyesmi címeket kell kapnod:
2606:4700:20::681a:1e6
2606:4700:20::ac43:47f3
2606:4700:20::681a:e6
172.67.71.243
104.26.0.230
104.26.1.230
ha nem ezt kapod, hanem ezt:
185.51.67.102
akkor valami névfeloldási hiba van.
Ez egyrészt lehet a
C:\Windows\System32\drivers\etc
könyvtárban levő
hosts
névre hallgató állomány korrumpálódása - a #-es kezdődő sorokon (ezek szimpla megjegyzések) kívül maximum ennyinek kell szerepelnie benne:
127.0.0.1 localhost
minden bejegyzés gyanúra adhat okot.
A másik lehetőség, hogy vagy a routered, vagy a szolgáltatód névszervere (DNS-kiszolgálója) "zavarodott meg".
Ezt úgy derítheted ki, ha megváltoztatod a névszerveredet egy alternatív, publikus szerverre. Ilyen szerverek például:
* Google: 8.8.8.8 és 8.8.4.4
* Cloudflare: 1.1.1.1 és 1.0.0.1
* Quad9: 9.9.9.9 és 149.112.112.112
* OpenNIC: 194.36.144.87 és 195.10.195.195
* OpenDNS (Cisco): 208.67.222.123 és 208.67.220.123
Ennek beállítása az alábbi oldalon:
van elmagyarázva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!