Megadjam az igazolványomat a Google-nek?
Nem szeretek mindenféle adatot megadni a neten, viszont YouTube-n vannak videók, amihez meg kell erősíteni, hogy elmúltam 18 éves és csak úgy lehet ezt igazolni, ha egy okmányomat elküldöm nekik. De viszont csak ezért nem szeretném bármilyen igazolványomat megadni.
Ha megadnám, akkor a fiókom nagyobb biztonságba lenne, mert tudnám igazolni magam az okmányokkal, vagy ilyen téren ez nem számít?
#20: "Ez utóbbi nem fér hozzá a banki adatokhoz."
Ahogy megadod a bankkártyád számát - ami személyes adat! - már valamelyest hozzáfér.
#22: Ez nem összeesküvés-elmélet.
A #1-es és #18-as hozzászólás szerint a bankkártya is alkalmas azonosításra a Googlenál - szóval hozzáférnek a név mellett a bankkártyaszámhoz is.
A bankkártyaszám személyes adat? Az, mert adott személyhez rendelt.
"Credit or debit card number."
"(ae) “Sensitive personal information” means:
(1) Personal information that reveals:
...
(B) A consumer’s account log-in, financial account, debit card, or credit card number in combination with any required security or access code, password, or credentials allowing access to an account."
#23: Ha nem érted hát nem érted a mondandóm lényegét..
Akkor add meg a személyi igazolvány képét és azzal jóval több és tartósabb személyes adatot. Látom te az álhír-terjesztők közé tartozol. :(
Vagy ne adj meg semmit és viseld a következményeit.
Én még az Elmü számlaszámát is tudom (minden csekken rajtavan) mégsem tudom ellenük felhasználni, még ha akarnám se.. :)
"Akkor add meg a személyi igazolvány képét és azzal jóval több és tartósabb személyes adatot"
Nem, nem adok meg még több személyes adatot egy adatvédelemre fittyet hányó - így e miatt többszörösen megbírságolt - globális techcégnek.
"Látom te az álhír-terjesztők közé tartozol. :("
Te pedig személyeskedsz.
"Vagy ne adj meg semmit és viseld a következményeit."
Kisebb lesz a digitális lábnyomom.
"Én még az Elmü számlaszámát is tudom (minden csekken rajtavan) mégsem tudom ellenük felhasználni, még ha akarnám se."
Mert:
1. az ELMŰ nem természetes személy
2. a bankszámlaszámot nem korhatár-korlátozás miatt adják meg
3. Te pedig nem egy adatvédelmi bírságokkal terhelt, a felhasználók adatain bábáskodó, monopolhelyzetben levő, globális techcég vagy
"Semmi baj nem lehet abból ha a Google látja a személyi igazolványát az embernek..."
Dehogy nincs. Éppen ezért vannak adatvédelmi aggályok vele szemben, ezért kapott/kap/fog kapni adatvédelmi bírságokat, ezért szigorodtak az adatvédelmi törvények, ezért jönnek rendre létre az adatvédelemre jobban ügyelő alternatívák.
"Remélem ezt még sok helyen bevezetik.Ide is kellene hasonló. "
Akkor egyből lehetne kiáltani a hívószavakat: "Diktatúra! A szólásszabadság sérülése! Jogállamiság! 7-es cikkely!"
Ja nem, mert ezt pont globális techcégekkel - akik pont diktatúrát, cenzúrát, elhallgattatási kultúrát gyakorolnak - egy követ fújó ideológiai kurzus tagjai szokták ordibálni.
""Remélem ezt még sok helyen bevezetik.Ide is kellene hasonló. "
"Akkor egyből lehetne kiáltani a hívószavakat: "Diktatúra! A szólásszabadság sérülése! Jogállamiság! 7-es cikkely!"
Szerintem kevesebbet igyál...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!