Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Az lehúzásnak számít, hogy...

Az lehúzásnak számít, hogy fizetsz a NETért de egy csomó kéretlen reklámot kapsz főként?

Figyelt kérdés
Ezzel az erővel fizethetnék ők is a NETköltségeket nem?

2022. febr. 10. 17:31
A kérdező szavazást indított:
Felháborító
Nincs vele semmi gond
Nem tudom
Nem érdekel
Változtatni kellene
Nem fer, de ez van
13 szavazat
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Telepitsd az adblockert.

En azt tartom pofatlansagnak, hogy netet nem kerhetsz csak kabelTV elofizetessel egyutt. A kabelTV tele van reklammal, de az meg hagyjan, de amiert a legtobbet fizetsz az a sport televiziok. Hiaba nem nezek en TV-t, sem sportot, nekem kotelessegem a sportot, a HirTV-t stb. tamogatni ha torik ha szakad..

2022. febr. 10. 17:43
 2/12 anonim ***** válasza:
72%
Az autópálya díjat is fizetem, mégis vannak kéretlen teherautók, amik egymást előzgetik és nem tudok haladni
2022. febr. 10. 17:47
 3/12 anonim ***** válasza:
90%

Nem igazán érted, a neted nem így épül fel.

Mondjuk Te vagy a vállalkozó (itt szolgáltatónak hívjuk), aki kiépít egy net hálózatot, Neked odahúzza a drótot és beköti.

Ezt a részét látod.

Nem látod, amit még mindig ő épít ki és tart üzemben, az net szerver, amellyel kijutsz immár a világhálóra.

Te az előfizetési díjban ezt fizeted.

Ezután Te olyan oldalakra csatlakozol fel, amelyeket Te külön fizetés nélkül használsz, de neki is el kell tartani magát, na ezt a reklám bevételekből finanszírozza. És Te ezt kifogásolod...

Ha nagyon nem tetszik, Te építsd ki, amit fenn vázoltam, fizesd az ezzel kapcsolatos költségeket és bocsásd mindenki rendelkezésére ingyen.

Áldani fognak, én is, akinek nem tetszik a sok reklám.

2022. febr. 10. 17:56
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

"Ezzel az erővel fizethetnék ők is a NETköltségeket nem?"

Nos hidd el, milliókat fizetnek 1-1 reklámért. Ahogy a tv-ben is. Egy 30 másodperces reklám több százezer forint. Úgyhogy igazából ők megfizetik, nem ingyen mennek azok a reklámok.

Nem vagyok Fideszes, soha nem is leszek az, mégis az én pénzemből is plakátolták tele az országot azzal, hogy csúnya Nyugat és itt minden rendben. Sokkal igazságosabbnak érezném ha 5 éven keresztül az összes Fideszes fizetéséből hónap végén levonnának 10 ezer forintot 5 évig, így megfizetnék a milliárdos plakátolást. Mert az nekik szól.

A reklámok pedig bár drágák, de ha mondjuk (most csak egy példát írok) a Nivea a reklámoknak köszönhetően 10%-al több vevőt tud átcsábítani az ő termékekre mondjuk a Dove-tól, már 3x annyit keresnek éves szinten mint amennyibe a reklám fáj nekik.

2022. febr. 10. 18:00
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Azt a pénzt, amit a "NETért" fizetsz, azt az Internet-szolgáltató az infrastruktúrájának fenntartására (a kábelhálózat, a hírközlési kassza, az alkalmazottak bérei, a hálózati berendezések áramköltsége, bérleti költségek) költi.

A tartalomszolgáltatóknak, a tartalom-előállítóknak egy árva vasat nem fizet belőle.

Ők - mint azt már az előttem szólók remekül leírták - csak az úthálózatot építik ki, tartják karban, nem a rajta menő forgalom tartalmáért felelősek.

Az, hogy Te milyen tartalmakat nézel a "NETen", illetve ezen tartalmak mennyi reklámot tartalmaznak, arra nekik semmilyen ráhatásuk nincs (nem is lehet, mert adatvédelmi szempontok miatt nem felügyelhetik azt).

Tessék használni reklámblokkoló alkalmazásokat, (e-mail esetén) spamszűrőket.

2022. febr. 10. 18:57
 6/12 anonim ***** válasza:
76%

TV-re vagy újságra előfizettél-e már? Mert ott is baromi sok reklám van, még se tüntetnek az emberek az utcán miatta.

(egyébként volt már egy ilyen kérdés pár hónappal ezelőtt)

2022. febr. 10. 19:43
 7/12 anonim ***** válasza:
76%
Ekkora fasságot régen olvastam. A reklámmal az adott weboldalt fizeted meg. Nincs ingyen Facebook, meg ingyen Youtube. A szolgáltatónál meg az ő infrastruktúrájuk használatáért fizetsz, a.k.a. NET
2022. febr. 10. 21:07
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Igazából ott pofátlanság ahol fix adatmennyiségért fizetsz. Nekem mindegy hogy a reklámozók fizetnének a szolgáltató felé, vagy simán a szolgáltató nem számolná a reklámért az adatot, de a lényeg, hogy az téynleg pofátlan kategória.
2022. febr. 10. 22:04
 9/12 anonim ***** válasza:
49%
A Gyakori Kérdésekért nem fizetsz, márpedig a reklámok azon vannak. A Vodafone sem fizeti a telefonszámládat, amiért felhívhatnak marketinges "árusok". A reklámokat tartalmazó weboldalak az interneten jönnek, ahol azt nézel, amit akarsz. Nem a "NETen" adják a reklámot szabályszerűen, mint a tévében, hanem te mész oda, ahol van.
2022. febr. 10. 22:15
 10/12 CspCsj ***** válasza:
100%

Kicsit hozzáteszek:

Ha te az autóddal elmész egy moziba/boltba/újságárushoz, akkor ott hiába mondod, hogy te fizettél útdíjat/benzint/kötelező biztosítást/stb. attól még nem fognak ingyen kiszolgálni.

Az internet-szolgáltatók a "NET" úthálózatát tartják karban és adnak hozzá olyan gyors autót, amilyenre előfizetsz.

A meglátogatott weboldalakat tőlük független cégek kezelik (a legtöbbet más országokban), - így nem is lehetne egy fix előfizetés keretén belül intézni az összes igénybe vett szolgáltatást.

Vagy ha lenne is ilyenre lehetőség, akkor a jelenlegi sokszorosát fizetnéd, és az lenne a bajod, hogy miért nincs olyan előfizetés, ahol te választhatod meg, hogy miért fizetsz.

Vagyis a jelenlegi rendszert szeretnéd visszahozni.

2022. febr. 11. 05:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!