Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Ha a face-n jön egy ilyen,...

Ha a face-n jön egy ilyen, hogy van egy új ismerősnek ajánlásod, és én bekattintom....és ezek után nem úgy jelenik meg az illető nálam, hogy ismerősök vagytok...valamiféle 'jelölés' (vagy mi), akkor ő ajánlkozott ismerősnek (vagy hogy jött ez)?

Figyelt kérdés
2022. febr. 2. 11:12
 1/10 A kérdező kommentje:

Én úgy emlékszem, hogy korábban, ha valaki jelentkezett ismerősnek, és én rákattintottam, akkor onnantól ismerősök voltunk (a face-n).

Most jobbra fenn, az 'ÉRTESÍTÉSEK' (harang ikon) alatt volt egy ilyen, hogy: "Van egy új ismerősnek ajánlásod"...rákattintottam, bejött a személy oldala...ott (középtájon kicsit jobbra) az 'ajánlás' -ra kattintottam...de nem az történt, hogy mostantól ismerősök vagyunk. Ezek szerint nem az van, hogy ő jelentkezett nálam, hogy vegyem fel ismerősnek....hanem MI? MI EZ A BAROMSÁG MÁR MEGINT (???). Valaki más ajánlotta, hogy én ezt a személyt vegyem fel ismerősnek...vagy mi a mendergős ménkű (???)

2022. febr. 2. 11:20
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem ő jelölt be téged, és nem más ajánlotta őt, és az értesítés nem jelenti azt, hogy ismerősnek jelölted őt.

Az ajánlás nem jelölés, a rendszer valamilyen szempont alapján (pl. közös ismerősök vagy közös profiladatok, vagy sokszor meglátogatott profil) felajánlja, hogy ismerősök lehettek - ha bejelölöd őt.

2022. febr. 2. 11:48
 3/10 A kérdező kommentje:
Köszi!! Én soha nem kattintottam őrá (hacsak valamikor régebben véletlenül nem)...ezek szerint lehet, hogy ő kattintgatott rám?
2022. febr. 2. 13:09
 4/10 anonim ***** válasza:
Nem. Az oldal nem jelzi ki semmilyen módon a téged meglátogatókat, így felajánlani sem fogja.
2022. febr. 2. 13:10
 5/10 A kérdező kommentje:
Volt már korábban is egy ilyen....én be is jelöltem az ajánlást....aztán mégsem lettünk ismerősök. Ezek szerint az is lehet, hogy ha valakinek a lapját sokszor előhívom, akkor (egy bizonyos előhívás-szám után) felajánlja neki, hogy jelöljön/ajánljon engem ismerősnek?
2022. febr. 2. 13:13
 6/10 A kérdező kommentje:
Köszi! .... De akkor mi alapján ajánlgat bárkinek bárkit..... Mert azt gondoltam hogy nem jelzi az egyletről felé hogy valaki rákattintgat.... De gondoltam hogy hátha a rendszer strigulázza valahol valahogy..... Különben mi alapján ajánlgat valakinek valakit?
2022. febr. 2. 15:48
 7/10 anonim ***** válasza:
Leírtam az első válaszban, elsődlegesen a közös dolgok alapján lehetsz valakinek az ismerőse (pl. egy városban éltek, egy munkahelyen dolgoztok, van közös ismerősötök, esetleg még az érdeklődési kör és kedvelt oldalak alapján).
2022. febr. 2. 15:51
 8/10 A kérdező kommentje:
Köszi!!
2022. febr. 2. 21:46
 9/10 Cubina ***** válasza:

Én azt az érdekes dolgot vettem észre a facebookon, hogy például jött egy értesítés, hogy XY ismerősnek jelölt. Visszajelöltem, és másnap találkoztam személyesen az illetővel és ezt mondta: „Tegnap jött az értesítés, hogy fel akarsz venni ismerősnek, hát visszajelöltelek"...

Ezt már több embertől is hallottam, akikkel személyesen szoktam találkozni.

Szóval a FB stratégiája az, hogy becsapja az embereket, elhihetik mindenkivel, hogy barátnak jelölték, közben a másik embernek is ugyanaz jelenik meg, hogy XY ismerősnek jelölte. Így visszajelölik egymást azt gondolva, hogy milyen népszerűek, mert ennyi ember jelöli őket ismerősnek, közben meg csak a facebook hiteti el velünk, hogy milyen sokan akarnak az ismerőseink lenni. Jó, nyilván van olyan is, amikor valaki tényleg ismerősnek jelöl valakit, de a többségében átverés. És ki sem derül, mert az emberek általában nem szokták személyesen mondani a másiknak, hogy: LÁTTAM, BEJELÖLTÉL, VISSZAJELÖLTELEK.

Bár velem sokszor megtörtént már.

2022. febr. 16. 18:22
 10/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ főleg a legutolsót.

Na ugye, hogy ugye.

Előbb utóbb minden turpisság kiderül

2022. febr. 18. 09:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!