Az emailcím és jelszó nem elég a gmail-nek, hogy beengedjen a saját email fiókomba?
Ezt írja:
Indítsa el a böngészőt egy olyan telefonon vagy számítógépen, ahol már be van jelentkezve, majd keresse fel a következő oldalt:
Ez mi???
Miért kellene valahol máshol már bejelentkezve lennem, ha éppen most akarok bejelentkezni????
Most akkor nem tudok belépni, sehogy sem az emailembe?
Ennek mi értelme van?
Ez a szép új világ. Ma már nem a fiókod ellopásától/feltörésétől kell félni, hanem hogy a szolgáltató egyszerűen nem enged be, mert nem tudod 426 különöző módon igazolni magad.
Múltkor a munkahelyemről e akartam jelentkezni a saját GMailembe, és egyszerűen nem engedett be, mondván: én erről az eszközről nem szoktam belépni. Írjam be azt a kódot, amit a tabletemre küldött (ami épp otthon volt). "Más lehetőség"-re kattintva meg közölte, hogy sajnos nem tud a saját fiókomba beengedni.
Oké, katasztrófa nem történt, de azért nem nehéz elképzelni olyan forgatókönyvet, ahol így az emer elveszti a fiókját.
Ismerősömmel az Instagram csinálta ezt. Ami aztán küldené az SMS-feloldókódot, de az SMS egyszerűen nem érkezik meg. Volt fiók, nincs fiók.
Értem én, hogy sok fióklopást így meg lehet előzni, de már ott tartunk, hogy a fióklopások száma kevesebb, mint a szolgáltató kukacoskodása miatt elvesztett fiókok száma.
Szóval: Google, kívánok minden alkalmazottadnak jetipéniszt a hátsójába.
Mi ebből a tanulság?
A MUNKAHELYEN dolgozni KELL, OTTHON pedig "kuglizni"...
Hát ez a lényeg, hogy az ember egy ilyen átgondolatlan technikai "fejlesztés" miatt elveszítheti a saját fiókját.
Vagy az is egy jó szitu lehet, ha az ember külföldre utazik és ott próbál belépni, az okos gmail meg az otthon hagyott tabletre küldi a kódot, mert annyira vigyáz a biztonságra..
Ez valami egészen brutális, most a youtube csatornámra nem enged be.
Egy filmet akartam volna feltölteni.
Ami a legdurvább, hogy megadtam a biztonsági emailcímet is neki,
meg a telefonomra is küldött egy kódot és azt is helyesen beírtam
és ÍGY SEM ENGED BE!!!!!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!