Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Lehet valahol venni készen...

Lehet valahol venni készen ezer emailt?

Figyelt kérdés
2022. jan. 28. 15:14
1 2 3 4 5 6 7
 51/65 anonim ***** válasza:

"Hiába idézed, attól még más írta "

Az idézetet tartalmazó #24-es hozzászólást Te írtad. Ez tény. Megmásíthatatlan

"Oké kalkulalj gyakori kérdések alapjan a részletek pontos ismerete helyett, de szintén ne nekem."

Nem csak én kalkuláltam, mások is (lásd: a #21-es és #23-as hozzászóló).

"De mondjuk ez már nem is igaz mert a kérdésem nem tartalmazott jó néhány olyan hülyeséget"

Milyen hülyeséget? Te írtad, idézem:

"valahol venni készen ezer emailt"

majd a #3-as hozzászólásban:

"Email fiókra gondolok."

Vagyis ezer e-mail postafiók (nem email üzenet, hanem konkrétan email fiók, ami a levelező rendszer része). Ezeket Te írtad, nem én.

Kérdező, vedd észre: az általad felvázolt dologra ezt kapod. Nem csak tőlem, másoktól is. Ha nem tetszik, akkor megszoksz vagy megszöksz. Ha mást akarsz, akkor konkretizáld, mit, mire, hogyan szeretnél. Ne csak ilyen egysoros "konkurencia vadászok ellen"/"készt kérdeztem."-jellegű lózungokat.

2022. jan. 29. 01:17
 52/65 anonim ***** válasza:

#47-es vagyok.

"kalkulalj gyakori kérdések alapjan a részletek pontos ismerete helyett"

A leírt félinformációk alapján vázoltunk fel egy elnagyolt megvalósítási tervet (mindenki azt amit értett alatta) és az ehhez szükséges időt szoroztuk fel egy óradíjjal. Így lehet megbecsülni a költségeket.

Természetesen ha pontosabban definiálod az igényeidet, pontosabb becslést kapsz. Ne kezelj egy hozzászólást úgy, mint egy hivatalos árajánlatot. Ahhoz lekell ülnünk és "személyesen" (akár online) átbeszélni a részleteket, hogy pontosan mit is szeretnél... Egy építészhez sem úgy mész oda, hogy... "hát házat! mennyi lenne?"

#51: "Nem csak én kalkuláltam" <- ez pedig így érvelési hiba. Olyan mint a "szomszéd gyerek is a kútba ugrott"

"a kérdésem nem tartalmazott jó néhány olyan hülyeséget, amit kitaláltál a "kalkulaciodhoz". Irigylem a fantáziád" ...

""Magának a levelezőrendszernek a kialakításának" ez még már túlmegy a legnagyobb hülyeség határán is mert ilyesmiről végképp nem volt szó. Aki nem tudja a különbséget az email és a levelező rendszer között, annak írnia se lenne szabad ide"

Kezdjük ott, hogy Te 1000 emailt szerettél volna venni. Nem kell messzire menni, hogy ezt idézzem (elég a képernyő tetejére néznem). Ha már az email és a levelező rendszer közti különbséget taglaljuk, akkor próbáljunk meg különbséget tenni az email (mint üzenet) és postafiók (amibe megérkezik) között. Email-nek hívod, de a szövegkörnyezetből már többször is kiderült, hogy neked nem levélre, hanem fiókra van szükséged. (Amivel küldeni és/vagy fogadni is szeretnél üzenetet.) Mivel nem definiáltad, hogy pontosan mi a célod vele, így nyilván mindenki a rendeltetésszerű használathoz szükséges teljes funcionalitással kalkulál: tehát egy olyan postafiók, ami levelek küldésére/fogadására alkalmas, nem megy spam-be a levél, sőt valamilyen formában el is tudod érni (tehát webes felületről vagy outlookból hozzá is tudnál férni). Ha ezekre nincs szükséged, akkor definiáld mit szeretnél, mert jelenleg ott tartunk, hogy Te vagy az, aki fogalomzavarban van.

Bár nem nekem írtad, de magamra vettem: szakemberként kikérem magamnak, hogy kioktass arról, hogy mi szükséges a megvalósításhoz (látva, hogy nálad az email=postafiók). Mivel 1000 postafiókot senki nem árul készen (legalábbis épeszű ember nem, hiszen ezt lenne aki spam küldésre vásárolná, azzal pedig fekete listára rakatná a szerverét... és hadd ne részletezzem mekkora szívás helyrehozni egy ilyet) tehát nyilván kell hozzá egy VPS, saját fix IP-vel. Osztott tárhelyen ezt nem fogja neked senki létrehozni.

Tehát miből gondoltad, hogy nincs szükséged a levelezőrendszerre? Miben lesz létrehozva az 1000 "email"(postafiók)?

Tudod az a baj, hogy van egy ügyféltípus, aki (mivel mindenáron azt hiszi, hogy átverik) ezért azt is meg akarja magyarázni a burkolónak, hogyan kell használni a csempevágót. Na ezt te teljes mértékben megtestesíted. Mi ezzel a gond? Ilyenkor szokott az lenni, hogy "nincs normális szakember", majd hosszú keresés után találsz egy balekot aki szószerint azt csinálja amit Te mondassz (persze nem úgy fog működni, mint ahogy szeretnéd, mivel nem értesz hozzá) és mikor erre Te is rádöbbensz, akkor pedig szidod majd, micsoda kontár és miért nem szólt, hogy ez így nem jó.

Persze értem én, hogy attól félsz, hogy átver (minden szakmában van egy csomó aki le akar húzni, tehát ez önmagában jogos félelem), de ennek az a módja, hogy hivatalosan árajánlatot kérsz, amit megelőz kb 1 órás beszélgetés amiben felmérjük az igényeidet. Pontosan. Nem csak úgy "kell valami neki". Ha azt hiszed lehúz, akkor még mindig kérhetsz mástól is árajánlatot. Ellenben ha több helyről is hasonló összeggel szembesülsz akkor próbálj beletörődni, hogy nem mindenki hülye csak te vagy helikopter.

2022. jan. 29. 08:05
 53/65 anonim ***** válasza:

"tehát nyilván kell hozzá egy VPS, saját fix IP-vel"

Nem kell. Van a neten egy halom kiszivárgott e-mail-jelszó páros, azokat lehet használni. A BreachCompilation-ben van 1,4 milliárd, a Collection#1-ban 2,7 milliárd, illetve ott van még a többi dump, Collection#2-től #5-ig, stb...

De ha a saját VPS-es megoldást választod, akkor sem feltétlenül kell levelezőszervert konfigurálni. Felteszed a "mail" (vagy mail-utils, disztrótól függ) csomagot, esetleg az ssmtp-t, és írsz egy 5 soros bash scriptet, ami random generált e-mail címekről küld levelet. A "From: " mezőbe jóformán azt írsz, amit akarsz, viszont arra nagyon kell figyelni, az SPF, DMARC, DKIM, PTR és a TXT rekordok helyesen legyenek beállítva, különben a nagyobb szolgáltatók élből visszadobják a leveled (még a spam mappába sem kerül bele).

Ezzel a megoldással persze nem lehet válaszolni a kiküldött levélre, mert nincs fiók az e-mail cím mögött, de ez nem is volt feltétel.

Én az első megoldás választanám, ha ilyet csinálnék, sokkal egyszerűbb, mint saját szervert konfigurálgatni (aztán vagy jó lesz, vagy nem).

Amúgy nettó 900 Ft/hó-ért lehet bérelni olyan VPS-t, ami bőven elég erre a célra. Ha csak 20ft-ét kérsz e-mail címenként, már akkor is bőven megéri.

2022. jan. 29. 08:26
 54/65 A kérdező kommentje:

53: Email alatt teljes értékű emailt értek. Tehát válaszolni is kell rá tudni.

Annyi engedmény lehet hogy a válaszok jöhetnek egy emailre is nem kell mindnek a sajátjára.

20 Ft kevesebb mint a fele az 50-nek. De sejtettem ha valaki erőszakosan próbálja rám sózni az 50-es ajánlatát akkor szinte biztos hogy van kedvezőbb is.

2022. jan. 29. 09:23
 55/65 anonim ***** válasza:

"Van a neten egy halom kiszivárgott e-mail-jelszó páros"

"Ezzel a megoldással persze nem lehet válaszolni a kiküldött levélre, mert nincs fiók az e-mail cím mögött"

"20 Ft kevesebb mint a fele az 50-nek"

Így van. Fele pénzért kapsz egy lopott email adatbázist vagy egy levélküldő szervert ami pontosan a FELE annak amit szeretnél és még csak fel sem tűnt, hogy az ajánlat erre vonatkozik. :)

Mondtam én hogy meglesz rá az embered... Sok sikert! :)

(de azért olvasd el újra az #52-es hozzászólásom utolsó előtti "Tudod az a baj..." kezdetű bekezdését.)

Ja és végül: lehet mi verünk át, viszont nem tudom feltűnt-e, hogy nem email címenként számoltuk az árat, hanem szolgáltatásonként (tehát a munkadíj drágította). Az, hogy a generátor szkriptbe 3-as vagy 3000-es számot írok nem növelte a költségeket. Nem is értem miért kerülne többe több email cím? Maximum a VPS bérleti díját növelhetné, ha nagyobb teljesítmény vagy tárhely kellene, de ilyen mennyiségeknél erről nem beszélhetünk...

2022. jan. 29. 11:50
 56/65 anonim ***** válasza:

Ez a 20 forint a legalja ajánlat volt, 50 alatt biztosan nem adnám. Sőt, lehet hogy a 75 ft-os áron is elgondolkodnék. Miért?

Inkább az a kérdés, hogy miért ne?

Nekem összeszedni 1000 darab biztosan működő e-mail címet kb. 10 percnyi munka.

Ha te azt mondod, hogy megveszed darabját 75ft-ért, akkor megkapod annyiért. Ha ezt sokallod, esetleg megkaphatod 50ft-ért, de akkor minimum tényleg ezret kell vásárolnod.

Ha ezt is sokallod, akkor pedig elköszönünk egymástól.

Tudom, hogy te valamiféle üzletember vagy, és azt is tudom, hogy a te fajtád szarér-hugyér akar megkapni mindent, úgy, hogy lehetőleg tegnapra legyen kész.

Nekem viszont nem áll szándékomban segíteni a te bizniszed.

2022. jan. 29. 12:08
 57/65 A kérdező kommentje:
Ezer email legális létrehozásához leül egy 6 általánost végzett közmunkás egy gép elé s napi 8 órában potyogve kevesebb mint ezer perc alatt megcsinálja. Vagyis kevesebb mint 2 nap alatt. 100 000 forintos havi bér mellett ez 10 000 Ft alatti összeg. És annelkul hogy előtte évekig tanult volna mint te. Hogy azért fizessek ötször ennyit neked mert te megtanultad hogy hogyan beszélj lukat mások hasába csak akkor lenne reális ha nálam is sikerült volna.
2022. jan. 29. 12:09
 58/65 anonim ***** válasza:
Engem nem érdekel mit mondasz vagy mit csinálsz. Ha tényleg kell az az 1000 e-mail fiók, akkor úgyis megveszed, ha viszont nem kell, akkor nem is értem, minek írtad ki a kérdést.
2022. jan. 29. 12:25
 59/65 A kérdező kommentje:
Volt értelme kiirni. Legalább láttuk mit műveltél itt.
2022. jan. 29. 12:35
 60/65 anonim ***** válasza:

Szuper. :) Akkor meg is van a megoldás: keresel egy minimálbér alatt dolgozó utcaseprőt és megkéred, hogy kézzel regisztráljon be neked ennyi email címet. (amit ezt követően csak egyesével fogsz tudni kezelni, tehát mindegyikbe külön-külön be kell lépned ha levelet akarsz küldeni vagy fogadni a nevében) Nem tudom pontosan mi a célod vele, de kérdés ez mennyire hatékony és mennyi időt fogsz bukni vele (ami amúgy szintén pénz).

Én nem beszélek lyukat a hasadba. (Félreértés ne essék, ha megkeresnél vele sem vállalnám, mert nincs szükségem ilyen ügyfélre. Biztos vagyok benne, hogy nem tudnánk együttműködni, az már az eddigi beszélgetésből kiderült.) Nem arról győzködlek, hogy bízz meg bármivel is (isten ments). Csak próbáltam rávilágítani a problémákra.... pl hogy az olcsó húsnak híg lesz a leve. De ezt leírtam korábban is. Azt akartam ezzel csak elérni, hogy majd ha erre rájössz Te is, akkor jusson eszedbe amit mondtam. :)

Egyébként sok sikert. Én szurkolok, hogy összejöjjön! (minden irónia nélkül)

2022. jan. 29. 12:35
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!