Miért szokása sok embernek ékezet nélkül írni?
Figyelt kérdés
Zavaró, főleg hosszú szövegeknél...2022. jan. 18. 20:06
11/15 anonim válasza:
#7 Legtöbbször az ajánlott szavakból választom ki a megfelelőt.
De még ha gyorsabb is volna az ékezet nélküli írás, akkor is inkább veszítsek pár másodpercet az életemből, mintsem értelmezhetetlen mondatokat írjak, amit egyenesen zavaró olvasni az ékezetek hiánya miatt
U.I.: Ezt a kommentet is telefonról írtam, egy-egy szóhoz maximum 4-5 érintés kellett, függetlenül a szó hosszától
12/15 anonim válasza:
Én mondjuk sms-t mindig ékezet nélkül írok ha hosszabb, különben drágább lesz.
13/15 anonim válasza:
telefonon csak úgy lehet gyorsan írni
14/15 anonim válasza:
Én telefonon mostanában csúsztatással szoktam írni.
15/15 anonim válasza:
Én beszereztem egy magyar billentyüzetet az asztali géphez, csak nem irja a hosszú "ü" és "i" betüt. :P
A mobilomon sms-t irva ékezeteket használok ha idegennek irok, hogy ne tünjek bunkónak, de közeli barátoknak ékezet nélkül irok, mert úgy gyorsabb is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!