Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Egy webshop azt írja a rendelé...

Benyovszky Oszkár kérdése:

Egy webshop azt írja a rendelés leadás gombnál hogy ezzel kijelentem hogy fizetési kötelezettséget vállalok, ez legális?

Figyelt kérdés

2022. jan. 9. 19:58
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Azt írta a bolt, mint már említettem hogy fizetési kötelezettség keletkezik. Ez úgy hangzik mintha kártérítést kellene fizetni bármiért is, pedig ez biztos nem így van.

#9-nek Nem kell semmiféle szállítási költséget kifizetni ha nem veszem át, és bármikor elállhatok a vételtől, ez az elállási jog, kevered valami más fogalommal.

#10-nek Honnan veszed hogy nem akarom megrendelni sem átvenni sem kifizetni?

Azért kérdeztem, mert eddig ilyet még nem tapasztaltam.

2022. jan. 10. 06:24
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Szerinted a futárcégek ingyen dolgoznak? Csak úgy kedvtelésből?

Hát ezért keletkezik fizetési kötelezettséged.

Az még nem tűnt fel hogy a te címedre még a pizzafutárok se hajlandók kiszállítani semmit..?

2022. jan. 10. 08:52
 13/14 anonim ***** válasza:

Egyre több webshopnál veszem észre, hogy ha utánvétellel akarok fizetni, akkor extra pénzt számolnak fel.

Ez pedig pont az olyanok miatt van, akik megrendelik a terméket és nem veszik át.

Az üzenet azért van ott, hogy csak akkor rendeld meg ha át is veszed. Ha sokan nem veszik át, akkor a weboldal árat emel kiszállítás tekintetében vagy extra pénzt számol fel utánvétért.

Fentebb kérdezted, hogy mi van akkor ha nem tudod átvenni.

A futár többször próbálja meg kihozni a terméket, illetve telefonon is keres, hogy időpontot egyeztessetek, hogy neked mikor jó, ha semmilyen időpont nem jó (akkor minek rendelsz szállítással? válassz személyes átvételt vagy csomagpontot) akkor felajánlhatnak átvételi pontot.

2022. jan. 11. 08:20
 14/14 A kérdező kommentje:

Megérkezett az áru, egy másik boltból rendeltem. Már megbukott itt az elméleted hogy nem akarok vásárolni.

Nem tudta volna többször kihozni a terméket, mert 300km-ről hozták. Az áru 100kg-os és nem lehet átvételi ponton átvenni, hogy utána belerakjam a hátizsákomba.

Pizzát nem szoktam rendelni, tudok sütni, nem vagyok olyan elkényeztetett mint itt néhány hozzászóló. De ha rendelnék, kihozná minden további nélkül.

2022. jan. 13. 12:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!