Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Linuxot fontos merevlemezre...

Linuxot fontos merevlemezre is telepíteni, vagy használható pendrive-ról is?

Figyelt kérdés

2021. dec. 30. 22:07
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Technikailag mind Linuxot mind Windowst lehet pendrivera telepíteni, de jóval lassabb lesz még egy HDD-hez képest is.

Nem éri meg. Inkább USB3 HDD-re (vagy SSD-re) telepíts.

2021. dec. 30. 22:21
 2/14 A kérdező kommentje:

HDD-re akartam, csináltam is egy linux telepítót pendrive-ra, de amikor bootoltam róla, nem a telepítő jött be, hanem maga az oprendszer, és az asztalán ott volt egy setup indítófájl, abból próbáltam telepíteni lemezre, de összeomlott...

Mit csináltam rosszul?

2021. dec. 30. 22:42
 3/14 anonim ***** válasza:
0%

Nem muszáj. Lsd: Tail OS

De feleslegesen Linux-szal nem szívatnám magam a helyedben.

2021. dec. 30. 23:09
 4/14 anonim ***** válasza:

Nem szokása csak úgy összeomlani. Miben nyilvánult ez meg? Akár az is lehet, hogy valamiért hibásan íródott a pendrive.

2021. dec. 30. 23:46
 5/14 A kérdező kommentje:
Telepítés közben kiírta hogy összeomlott. De már újrakezdtem, és szépen feltelepült.
2021. dec. 31. 00:01
 6/14 A kérdező kommentje:
3# Miért, a windows kevésbé szivatós szted? Ha igen mennyiben?
2021. dec. 31. 00:02
 7/14 anonim ***** válasza:
18%

Használsz Windows-t?

Az alatt semmi gondom nincs.

Bármit felteszek működik és kész.

Amiket használtam:

Win 3.1,95,98 SE,ME,2000,XP,Vista,7,8.1,10,11.

15 évig mindenféle Linux disztrót végig próbáltam,szinte mindnél volt valami gebasz.

Vagy driver,vagy maga az app szarta el magát,vagy maga az oprendszer volt fos.

2021. dec. 31. 00:30
 8/14 anonim ***** válasza:

Windows PE (HBCD): [link]

vagy teljes értékű windows usb-n (WTG): [link]

2021. dec. 31. 00:53
 9/14 anonim ***** válasza:
A Linux pendrive-on nem olyan lassú, sőt. Nyilván nem egy SSD sebesség, de egészen gyors tud lenni.
2021. dec. 31. 09:04
 10/14 A kérdező kommentje:
7# Használok windowst, és nagyon untam már azt a biztonsági rendszerét ami nekem tök fölösleges, mégis kattintgatnom kell h rendszergazdaként legyen kiadva a parancs, meg hasonlók. A win 7 ezen kívül még elfogadható volt, de mióta megszűnt a támogatás rákényszerültem a win 10 re ami még inkább biztonságorientált, én meg nem vagyok CIA ügynök, hogy erre szükségem legyen. Biztosan van módja h beállítsuk ezeket, de ha olyan kacifántos, mint a Win 7 ben akkor inkább hagyjuk, mert már így is ősz vagyok.Ja, és nagyon le is terheli az erőforrásokat. Linuxról meg azt olvastam, h még vírusírtó se kell rá, ami egy elég veretes erőforrás zabáló volt windowson.
2021. dec. 31. 16:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!