A facebook ok nélkül letiltott örökre, mit tehetek?
30 napom van fellebezni a döntés ellen, azt kérik hogy töltsem fel a Személyigazolványomat, azonban amikor feltölteném azt dobja fel hogy a covid miatt kevés a dolgozójuk, ezért nem fogják megnézni hogy tényleg rosszul döntöttem-e.
Valaki tudja hogy ilyenkor mit tudok csinálni?
UI: Nem tettem fel semmi olyat ami sértene szabályzatot (Tudomásom szerint).
A legjobb, ha örökre elfelejted.
Feltölteni a facebooknak a személyidet pedig.. inkább nem mondok semmit...
A facebookot jobb lenne ha mindenki elfelejtené egy életre
Doszka
Akkor a Google szolgáltatásait felejtsem el?
Töröljem a regisztrációmat?
Ott is kérik meg a bankszámlát is.
#2 a facebook és társaival nem az a legfőbb gond, hogy "mindent lát" hanem hogy percek alatt szinte bárki meg tudja szerezni ezeket az adatokat!
A gond az, hogy amíg egy Google fiókot elég nehéz "feltörni" vagy megszerezbi, addig egy facebookot nagyon is könnyű
Nem beszélve a rendszer általi kitiltásról, amikor a saját adataidhoz nem férsz többé hozzá, és nem is tudsz velük új fiókot létrehozni (csak másodlagos / kamut tudsz csinálni)
Doszka
Microsoft, Apple, Samsung stb, már megbízhatóbbak mint a facebook?
Vagy érdemes valami mást keresni (ingyenes) felhőtárhelyet email szolgáltatót ami alapból titkosít?
Gmail-be vannak jelszavaim.
Kedves kérdező:
Nagyjából annyit tehetsz, hogy tudomásul veszed, hogy a facebook rendszere ilyen - szeret "csak úgy" random tiltani embereket (lásd a 2018-as hullám, ami azóta már párszor megismétlődött, amikor többezer account lett letiltva egyik napról a másikra)
Maximum csinálsz egy újat, de nincs rá semmi garancia, hogy idővel nem-e lesz tiltva az is.
Elméletileg egy algoritmus szűri ki a kamu- és szabályszegő profilokat, gyakorlatilag viszont legalább 50%-ban teljesen random.
"Akkor a Google szolgáltatásait felejtsem el?
Töröljem a regisztrációmat?
Ott is kérik meg a bankszámlát is."
Az első kérdéssel megválaszoltad. Ha nincs olyan szolgáltatás a gugli fiókodban, amitől nem tudsz megválni (pl. YouTube csatorna), akkor dobd ki az egészet a g3cibe.
E-mailezéshez százszor jobb (és szintén ingyenes) szolgáltatások léteznek már Európa és világszerte.
Ha megy az angol, akkor kezdésnek ezt az oldalt érdemes elolvasnod.
Én is mezei felhasználó vagyok, de az, hogy a Gugli a s3ggembe is benéz jóformán aztán eladja valami marketing cégnek minden adatomat, az kicsit zavar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!