Létezik tiltott anyag lista a Youtube-nál?
Igen, de én nem b_szakodnék ezzel.
Azt raknám fel, amit szabad, sok filmet leszedek, ránéznék a listában (ha létezne), hogy hamár leszedtem, megoszthatom-e másoknak is.
Kérdező, az a helyzet, hogy úgy kb MINDEN kereskedelmi forgalomba hozott film jogvédett, mert valahol valaki azért csinálta, hogy pénzt keressen vele.
Max nagyon régiekkel próbálkozhatsz, bár filmeknél nem tudom, hogy van a szerzői jog lejárása.
Nincs "tiltott lista" a YouTube-n. Ha TE töltesz fel, annak sok veszélye van. A 7/7-nek igaza van, ezt a lehetőséget használd ki. PL: Ide a keresőbe beirod a filmcimet és még bemutatókat is kapsz.
A szerzői jog védelmi idejének eredeti célja az, hogy a mű alkotója a védelmi idő alatt szabadon felhasználhassa alkotását, és abból lehetőségei szerint haszonhoz juthasson; a védelmi idő lejártával pedig alkotása közkinccsé válik, és így az egyetemes emberi tudást gazdagítja, és lehetővé válik a mű ingyenes felhasználása, vagy akár fejlesztése.
A védelmi idő lejártával sem szűnnek meg a személyhez fűződő jogok (például senki nem állíthatja ma, hogy ő írta Petőfi Sándor „Nemzeti dal” című költeményét.)
A védelmi idő tartama országonként eltérhet, ám a legtöbb ország a Berni Uniós Egyezmény alapján állapítja meg ezen időtartamot.
Magyarországon ez egységesen a szerző halálától (vagy több szerző esetén az utoljára elhunyt szerző halálától) számított 70 év.
Itt is leírták többen, de itt találsz további hasznos válaszokat:
https://www.gyakorikerdesek.hu/politika__torvenyek-jog__1150..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!