Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Létezik tiltott anyag lista a...

Létezik tiltott anyag lista a Youtube-nál?

Figyelt kérdés
Pl. szívesen raknék fel filmeket, amiket szabad, de csak akkor derül ki, hogy jogvédett, miután feltöltöttem és átfut a csekkoláson.

2021. dec. 23. 23:37
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
79%
Ahogy észrevettem, sokan trükköznek azzal hogy tükrözik a képet.
2021. dec. 23. 23:45
 2/12 anonim ***** válasza:
67%
rengeteg illegális film van fent yt-n, tükkrözve, elhomályosítva a fox logo-t stb, Alapjáraton az összes film feltöltése kb illegális, szóval max azt tölthetnéd fel, amit te csináltál.
2021. dec. 23. 23:48
 3/12 A kérdező kommentje:

Igen, de én nem b_szakodnék ezzel.

Azt raknám fel, amit szabad, sok filmet leszedek, ránéznék a listában (ha létezne), hogy hamár leszedtem, megoszthatom-e másoknak is.

2021. dec. 23. 23:48
 4/12 A kérdező kommentje:
Azért sok kivétel van, rengeteg a találat a teljes film szavakra.
2021. dec. 23. 23:49
 5/12 anonim ***** válasza:
91%

Kérdező, az a helyzet, hogy úgy kb MINDEN kereskedelmi forgalomba hozott film jogvédett, mert valahol valaki azért csinálta, hogy pénzt keressen vele.

Max nagyon régiekkel próbálkozhatsz, bár filmeknél nem tudom, hogy van a szerzői jog lejárása.

2021. dec. 23. 23:52
 6/12 anonim ***** válasza:
87%
Amelyik filmet 200 évnél régebben forgatták annak már lejárt a jogvédelme. Ugyanígy van zeneszámok esetén is. Csak ezeket töltheted fel legálisan.
2021. dec. 24. 01:36
 7/12 anonim ***** válasza:
91%
Nincs olyan film amit szabad lenne feltenni. Amit talász fent teljes fiomet az azért lehet, mert arra még nem találtbrá az algoritmus. Egyébként felesleges oda feltöltögetni, mert ezer meg egy oldal van ami direkt online filmek nézésére van létrehozva
2021. dec. 24. 07:10
 8/12 anonim ***** válasza:
79%

Nincs "tiltott lista" a YouTube-n. Ha TE töltesz fel, annak sok veszélye van. A 7/7-nek igaza van, ezt a lehetőséget használd ki. PL: Ide a keresőbe beirod a filmcimet és még bemutatókat is kapsz.

[link]

2021. dec. 24. 07:44
 9/12 anonim ***** válasza:
84%

A szerzői jog védelmi idejének eredeti célja az, hogy a mű alkotója a védelmi idő alatt szabadon felhasználhassa alkotását, és abból lehetőségei szerint haszonhoz juthasson; a védelmi idő lejártával pedig alkotása közkinccsé válik, és így az egyetemes emberi tudást gazdagítja, és lehetővé válik a mű ingyenes felhasználása, vagy akár fejlesztése.

A védelmi idő lejártával sem szűnnek meg a személyhez fűződő jogok (például senki nem állíthatja ma, hogy ő írta Petőfi Sándor „Nemzeti dal” című költeményét.)

A védelmi idő tartama országonként eltérhet, ám a legtöbb ország a Berni Uniós Egyezmény alapján állapítja meg ezen időtartamot.

Magyarországon ez egységesen a szerző halálától (vagy több szerző esetén az utoljára elhunyt szerző halálától) számított 70 év.

[link]

2021. dec. 24. 08:55
 10/12 anonim ***** válasza:
67%

Itt is leírták többen, de itt találsz további hasznos válaszokat:

https://www.gyakorikerdesek.hu/politika__torvenyek-jog__1150..

2021. dec. 24. 10:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!