Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Internet albérletbe: Telekom,...

Internet albérletbe: Telekom, Telenor vagy Flip?

Figyelt kérdés

A minap érdeklődtem, mert albérletbe költöztem, ahova szeretnék internetet. Munkához, tanuláshoz, filmnézéshez, közösségi oldalak használatához kellene csak.

A Telenor egy olyan routert adna, amit nem kell beköttetni, csak bedugni a konnektorba. 150 Mbit/sec a sebessége, az adatforgalom pedig korlátlan. A hűségidő pedig csak egy év, szóval szimpatikus.

Szerintetek mennyire lenne jó választás? Esetleg valakinek van tapasztalata arról, hogy mennyire stabil? Budapesten, a 3. kerületben használnám, ott elméletileg már teljesen jó a lefedettség.

Ugyanakkor, ennyi pénzért már választhatnám a Telekom "gigaerős 1000/25"-ös csomagját is, ott viszont két év a hűségidő, és mindenhonnan azt hallom, hogy a Telekom elég sokat akadozik.

Esetleg még a Flip jöhetne szóba, de azt egyáltalán nem ismerem.

Szerintetek melyik lenne a jobb választás?

Köszönöm előre is, ha valaki válaszol!

2021. dec. 14. 12:18
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
16%

Senki nem fog neked kábeles internetet bekötni albérletbe, ahonnan bármikor megpattanhatsz..

Ezért ajánlgatják a mobilnet routerüket.

2021. dec. 14. 12:35
 2/15 anonim ***** válasza:
A Telenor mobilneten megy, lehet hogy papíron korlátlan, de azon te nem fogsz filmeket streamelni, mert pár nap után letiltanak a hálózat veszélyeztetése miatt. A Telekom vezetékes és optikán jó a szolgáltatás, de azt be kell húzni, fúrni kell hozzá, amit te albérletben nem tehetsz meg, csak a tulajdonos engedélyével.
2021. dec. 14. 12:51
 3/15 A kérdező kommentje:
Korábban is volt már internet a lakásban, úgyhogy fúrni egyiknél sem kellene.
2021. dec. 14. 13:29
 4/15 anonim ***** válasza:
0%

Ismétlem: a szolgáltató nem vállal kockázatot hogy egyik napról a másikra megpattansz onnan és nem fizetsz többé.

Próbálkozhatsz hűség nélkül beköttetni úgy hogy mindent előre fizetsz.. De nem tudom van-e prepaid vdsl..

2021. dec. 14. 15:39
 5/15 A kérdező kommentje:
A Telekom és a Telenor is vállalná a szerződést, velük már beszéltem. Csak az a kérdés, hogy melyiket lenne érdemesebb választani.
2021. dec. 14. 17:38
 6/15 anonim válasza:
77%

1. és 4. okoskodik, de alapvető dolgokat nem tud.

De először egy kérdés :

Hogy van akkor annyi bérelt lakásban a bérlő nevén az internet?

A szerződés ugyanúgy él a szolgáltatóval akkor is ha a lakásbérlet megszünt, a bérlő "megpattant".

A szolgáltatónak mindegy, hogy az előfizető hol lakik, használja vagy sem a szolgáltatást.

Ugyanúgy számláz és ugyanúgy tudja behajtani.

2021. dec. 16. 07:57
 7/15 anonim ***** válasza:
Telenor OtthonNet elég rendben van. Ha érdekel milyen lehet a sebesség vegyél egy Telenor feltöltös SIM-et, aktiválj egy kisebb netcsomagot és a lakásban mérd le a sebességet telefonnal
2021. dec. 16. 19:02
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy lehet vezetékes netet is köttetni albiba, nekem is úgy van. Ha megpattansz akkor is fizetned kell, mivel nem a lakáshoz van kötve, hanem az előfizető nevén van, ha már nem lakik ott és tart a hűség továbbra is fizetési kötelezettsége van.
2021. dec. 16. 19:04
 9/15 anonim ***** válasza:
Telenor OtthonNet tényleg korlátlan, még torrentezni is tudsz rajta a cikk szerint: [link]
2021. dec. 17. 20:52
 10/15 anonim válasza:
100%
Szia. A Telenor szerintem drága a Telekom koax vagy bármilyen netéhez képest. (1000/25 net az koaxon van), de tudsz kisebb.csomagot kötni a Telekomnál és kevesebb hűséggel vagy akár hűség nélkül is.
2022. febr. 3. 16:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!