Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Megfenyegettek a Facebookon....

Megfenyegettek a Facebookon. Mit csináljak?

Figyelt kérdés
Írtam a kamu profilomon egy trágár bejegyzést a szüleimről. Valaki megfenyegetett, hogy megmutatja Annyámnak...
2021. nov. 28. 17:05
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Bejelentettem messengeren a rendőrségnek, azt mondták menjek el a legközelebbi rendőrségre!
2021. dec. 1. 06:26
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

Hát hogyne fiam...

Még ha igaz is lenne a sztori, max annyi történhetett, hogy mint az árulkodó gyerek "ráírsz" a rendőrség messengerére (hiszen így intézünk hivatalos ügyeket 2021-ben, chaten), hogy téged megfenyegettek és mit csinál. Nyilván erre azt mondják hivatalból, hogy ha bűncselekmény történik akkor menj el és tegyél feljelentést. Csak épp az hiányzik a sztoriból, hogy te a saját seggedet mentve kiáltasz fenyegetést és elhallgatod a tényleges okát az egésznek, így tévesen látszol áldozatnak.

De menjünk bele a játékba és vegyük is sorra mi történhet:

1. Kamu az egész, nem jelentettél be semmit és még a kérdés is kitaláció.

2. Tényleg bejelentést tettél, de a kérdés alapján kiskorú vagy, tehát nem sétálhatsz be csak úgy a rendőrségre mert téged a szülő képviselhet. Ha viszont a szülőt be kell avatni, kiderül mi az egész forrása, és mit "tettél".

3. Tényleg bejelentést tettél, de esetleg már nem vagy kiskorú (mégis annál ostobább), az eljárás során pedig be fogják kérni a bizonyítékot és meghallgatni a másik felet, tehát kiderül hogy mit "tettél", plusz még nagy eséllyel bűncselekmény hiányában meg is szűnik a nyomozás.

4. Az előbbiek annyi különbséggel, hogy mivel nem történt bűncselekmény, eleve nem is indul nyomozás, de mivel rendőrségi ügyed van az előbb-utóbb úgy is kiderül a családban, és az egész elindító oka is, hogy mit "tettél".

Tehát fogadd meg a messenger tanácsát, és iskola után irány a rendőrség! Hiszen téged olyan szintű sérelem ért amit egy hatóságnak ki kell nyomozni és megfelelően büntetni az elkövetőjét. Ja, a hamis tanúzást a törvény bünteti, de majd úgyis mondják.

2021. dec. 1. 07:46
 13/20 A kérdező kommentje:
18 éves vagyok, mozgáskorlátozott. Nem tudok segítség nélkül, egyedül elmenni, de ha már fizikai tünetei vannak a fenyegő által okozott stressznek (gyomorgörcs), akkor már valamit lépnem kellett...!
2021. dec. 1. 15:23
 14/20 A kérdező kommentje:
Ja és nem ismerem a fenyegőtem! Egy tinédzser lány!
2021. dec. 1. 15:25
 15/20 A kérdező kommentje:
Facebookon Loretta Loreley néven található meg.
2021. dec. 1. 15:30
 16/20 anonim ***** válasza:

Ez a történet csak egyre érdekesebb...

Nyilván nem tudjuk hogyan bánnak veled a szüleid de feltételezem, hogy nem azért vagy mozgássérült mert ők vertek össze.

Ha nem ismered akkor ő honnan ismer téged és a szüleidet? Itt ismét sántít a történet.

Egyébként meg a saját hülye döntéseidnek iszod most a levét.

2021. dec. 1. 15:37
 17/20 A kérdező kommentje:
Nem tudom, ő honnan ismeri a szüleim, gyanítom, csak egy üres fenyegetés, egy unatkozó kis kurv.tól! Születésem óta mozgáskorlátozott vagyok!
2021. dec. 1. 15:46
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
Az nem gyomorideg, csak a lelkiismereted, meg a lebukástól való félelem. Nem kell rendőrség hogy könnyítsd a bajon, csak megbánást tanúsítasz a szülő felé. Ha már ilyen mocskos a szád és nagy nyilvánosság előtt lejáratod őket, miközben lehet még a segged sem tudod kitörölni nélkülük.
2021. dec. 1. 16:15
 19/20 A kérdező kommentje:
Nagy nyilvánosság? Pár száz tizenéves gyerek? Nevetnem kell!
2021. dec. 1. 17:31
 20/20 anonim ***** válasza:
100%

Az előbb még attól is gyomorgörcsöd volt és a rendőrség segítségét kérted, mert 1 darab ember elmondja/megmutatja 1 darab másiknak azt, ami rád nézve is terhelő tartalmú. Most meg röhögsz a pár százon, hát akkor jó röhögcsélést.

Azt nem tudom miért hozod fel a tizenéves gyerekeket ilyen lekicsinylően, mikor te felnőtt emberként úgy viselkedsz, mint egy sértett gyerek. Ha nem írtad volna le a korod, senki nem nézett volna többnek 13-nál.

2021. dec. 1. 17:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!