Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Másnak is inkonzisztens a MÁV...

Másnak is inkonzisztens a MÁV wifi mostanság?

Figyelt kérdés

Eddig nem volt túl sok baj vele, de új tanév óta most hogy megint vonatozok az tűnt fel hogy 10-ből 8-szor a majdnem 4 órás útból összesen van kb 30 percet internet. 4-5 percre megjelenik, aztán eltűnik 10-20 percre, vagy szimplán egyáltalán nincs is internetelérés a wifi mellé.

Először arra gondoltam hogy a telefon miatt van de a laptopon is ugyanezt tapasztalom.

2021. nov. 25. 18:56
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Túlterhelik. A wifi nem egy csodaszer, ráadásul mobil kapcsolaton lóg, ami eleve nem gyors. Sőt, sok vonaton 3G-s modem van, mert amikor kiépítették még csak az volt, amit fokozatosan lekapcsolnak, így ahol már le van, ott a régi kiépítésű kocsikban megszűnik a net.
2021. nov. 25. 19:01
 2/7 A kérdező kommentje:
Értem. Ez a 3G-s dolog lehet nem hülyeség. Tudom hogy eddig se volt nagy durranás, tömött vonaton nem is csodálom, de relatíven üres vagonban is ugyanez van.
2021. nov. 25. 19:05
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Sőt, tovább megyek, az egész BKK FUTÁR 3G alapú. Ha lekapcsolják teljesen a fővárosban is, lesz ott nagy gubanc.
2021. nov. 25. 19:07
 4/7 anonim ***** válasza:

Azért ez nem ilyen egyszerű.

Attól, hogy lekapcsolják a 3g-t az edge tovább kullog majd, szóval ugyanúgy lesz net, csak lassabban.

Ez probléma egyébként a 3g alapú pos terminálok esetében.

Most pont ezeknek a fejlesztésével foglalkozunk.

2021. nov. 25. 19:30
 5/7 anonim ***** válasza:
#4 ez igaz, de azon nem menne át egy minden járműre kiadott hangbemondás. A mostani 3G-vel is néha megakad, bufferelni kezd a bemondó. Vagyis egy időben csinálta, most már minden bizonnyal teljesen letölti mielőtt elkezdené a lejátszást. Az utcai kijelzők még el is mennének Edgen, de azokon is van hangszóró, bár ritkán használják. A járművek fedélzeti egységének viszont kevés lesz. És ezek nem azok az eszközök amiket mostanában cserélnek.
2021. nov. 25. 19:57
 6/7 anonim ***** válasza:
5: Hát több eszköz esetén nyilván problémás, de folyamatosan cserélik az eszközöket, a vonatokon is elkezdték tudtommal a korszerűsítést, de az nem hozzánk tartozik, csak a pos terminálokról tudok többet.
2021. nov. 25. 20:03
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Amikor elindult ez a szolgáltatás akkor egész jó volt. Kevés embernek volt wifi képes készüléke és még kevesebb használta. Akkor még egész jól működött, sokat használtam, Pécs - Budapest viszonyletben szinte teljesen végig lehetett netezni gond nélkül, majdnem mintha itthon használtam volna a netet. De ma már semmit sem ér. Már évekkel ezelőtt sem lehetett ép ésszel még egy gyakorikerdesek.hu szintü oldal letöltődését sem kivárni.

Ha sokat utazol vegyél egy mobilnetes router egy megfelelő díjcsomaggal. Az a biztos.

2021. nov. 25. 23:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!