Átvertek a Facebookon, mit csináljak?
"Valamivel gyorsíthatnám a procedúrát?"
Ezt miért nem kérdezted meg a rendőrségen amikor a feljelentést megtetted?
Sose volt ilyenben részem, de az alábbiakat tudnám tanácsolni:
Mostanában a "netes online vásárlásos" műsorokban sokszor hallom, hogy soha nem szabad (ill nem tanácsos) átutalással fizetni, hanem bankkártyával, utalásnál nem tud a bank segíteni a pénz visszaszerzésében (az elképzelhető, hogy a rendőrségi feljelentéss után, az eljárás eredményessége esetén majd visszakapod az összeget)
Menj be a bankba a feljelentési papírral kérdezd meg mit tudsz tenni.
Az eljárás gyorsítása: az adott Facebook profilhoz vezető hivatkozást elküldheted a rendőrségnek (hátha ezzel gyorsul az eljárás), ha letiltott akinek utaltál, akkor valaki ismerőssel kerestesd meg az adott profilt.
Nézz rá a Nemzeti Kibervédelmi Intézet honlapjára (ill. keresd meg őket), ők mit tanácsolnak.
engem jófogáson vertek át, írtam az oldalnak, pár hétre rá behívtak a rendőrségre el kellett mesélnem mi történt, végül kaptam levelet erről
láttam több embert is lehúzott, én 2000-et utaltam előre, de láttam a sok hülyét akiket szintén ilyen 300 körüli összegekkel rántott le a srác
ennyire nem szabad butának lenni, hogy előre utalsz egy ismeretlennek ilyen összeget, főleg mi van ha a telefon nem is olyan amit mondott? pl törött, vagy valami
esetleg találkoztok és egy másik telefont kapsz, vagy egy klónt stb.......
ja és én mai napig nem kaptam vissza azt a 2000Ft-ot, pedig a srácot megfogták
Ne haragudj, nem kötekedni akarok de 310 ezerért új telefont is lehet kapni, nem is akármilyet. Garanciával, hivatalos üzletből. Mit tudott az a használt telefon ennyiért?
Egyébként engem is vertek át a jófogáson. Megfogták az illetőt(83 embert vert át), de a mai napig nem láttam a pénzem.
"ja és én mai napig nem kaptam vissza azt a 2000Ft-ot, pedig a srácot megfogták"
Hogy megfogták, elítélik, az a büntetőeljárás.
Hogy neked visszafizessen, az külön polgári per tárgya, amit te indíthatsz, ha rászánod magadat.
#9:
a rendőr megkérdezte amikor bent voltam, hogy akarom e, hogy a pénzt behajtsák rajta (úgy, hogy visszakapjam, vagy leülje azt is)
valami ilyesmi opciók közül tudtam választani és le is jegyezte, nem csak úgy megkérdezte
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!