Wifin mennyi a Diginet 1000-es csomag elfogadható sebessége?
Csak internetem van, a szolgáltató ZTE ONT-jával. Nincs olyan eszközöm, amit kábellel rá tudnék kötni tesztelni a sebességet. Két 4K tévét, egy Xbox One X-et és két telefont kellene kiszolgálnia. iPhone XR-en mérve a speedtest.net 30-50 mbps letöltést, illetve feltöltést mutat. Vettem egy gigabites routert, a ZTE GE portjára kötöttem. Csak úgy simán. Ezzel 5GHz-en 90 mbps-t értem el. Még mindig nem az igazi. Ma elkértem a PPPOE kapcsolathoz a felhasználónevet és jelszót, a ZTE-t ügyfélkapun keresztül bridge módba állítom.
Így milyen sebességre számíthatok? Mi az, ami wifin már elfogadható? Nyilván nem 7-800 mbps-re gondolok, de ezzel a megoldással mekkora sebesség növekedést érhetek el?
Na ezért mondtam, hogy a hibakeresést az elején kezdjük. :)
Örülök, hogy megoldódik.
#1-es voltam.
Nem vagyok otthon, este tudom csak ellenőrizni. Az előző eszközt gondolkodás nélkül cserélte, mert ránézett és látta amit én is, hogy valakinek a vissza adott, besárgult tetejű ONT-ja volt, kifogásolható állapotban. A bekapcsoló gomb kontakthibás, a műanyag tetejét én pattintottam vissza, úgy nézett ki, mint amit már fizikailag buheráltak. Mikor bekötötték, akkor még felújítás alatt volt a lakás, nem laktunk bent. Pénteken költöztünk, onnantól vettem észre, hogy valami nem az igazi. Mivel nem volt azonnal szolgáltatás a bekötéskor, így mérés nélkül otthagyta az egészet, akkor sem voltam otthon.
Ha haza érek ma, mérek egy újat..
#27 Hát igen... a szerelők között vannak érdekes figurák.
Én is annó felújítás végén köttetem be a netet (UPC), ezért nem volt semmi a lakásban amivel rá tudott volna mérni a jelszintre. Természetesen semmilyen eszköz nem volt nála (értem, alvállalkozó és drágák a szerszámok, de ez akkor is ciki) sőt még egy nyamvadt laptop sem, így az akkori céges laptopomat használtuk a modem regisztrációra, mert csak az volt nálam. Plusz poén: hossszabbítót sem hozott és mikor fúrni kellett a szomszédtól kellett kérnem. :D
Szóval ezen nem érdemes meglepődni.. a szolgáltatók (régen tuti, most nem tudom) alvállalkozókkal dolgoztatnak, azok pedig spórolnak ahol tudnak. Azóta kb minden esetben magamnak építek ki mindent, hogy neki csak annyit kelljen csinálnia ami feltétlen szükséges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!