Most az új vám rendszer miatt egyáltalán megérkezik, amit rendelek? Ha igen, akkor általában mennyit kell rá várni?
Még mielőtt bevezették a vámot, rendeltem egy bikinit, de soha nem érkezett meg, így most nem tudom, lehet -e bízni még benne.
2021. nov. 6. 10:56
1/5 anonim válasza:
En kb. 5x rendeltem mult honapban es nem vamoltak egyik csomagot sem. Nem tudom, hogy szerencsem volt, vagy csak leszarjak mar az egeszet.
2021. nov. 6. 11:00
2/5 anonim válasza:
"rendeltem egy bikinit, de soha nem érkezett meg"
Ilyen előfordul, de nem szokott vele gond lenni, mert az Ali visszatéríti az ilyen eseteket.
A vám eddig is létezett, amit július 1-től bevezettek az az ÁFA-mentesség.
Igen, esetenként érdemes, de számíts rá, hogy a november már karácsonyi forgalomnak számít az amúgy is lassú belföldi szolgáltatónál, ha most rendelnél, lehet csak 2022-ben kapod meg a cuccot. Lásd a másik mai kérdést e témában: https://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__internet__1..
2021. nov. 6. 11:04
3/5 anonim válasza:
Van amit megéri, van amit nem. Amíg csak a 27% áfát dobják rá, még nincs is gond, mert ezt itthon is megfizeted, általában nem akkora összeg, hogy földhöz vágjon. A probléma a posta vámkezelési díja, ami néha több, mint az áru áfával megemelt ára. Sajnos lutri, hogy ezt felszámítják-e vagy sem, ha egy külföldi EU-s elosztó központba érkezik először, ott vámolják és továbbítják EU-n belül, akkor nem kell, külföldön nem sarcolnak. Egyedül a Magyar Posta az, ami ezt a díjat kiveti, ha a küldemény egyenesen ide jön és itt vámolják. Emiatt nem éri meg párszázas dolgokat rendelni, mert lutri, hogy felszámítják-e vagy sem, ha meg igen, akkor a dupláját fizetted. Az áfával nincs gond, de a posta egy rablóbanda.
2021. nov. 6. 11:12
4/5 A kérdező kommentje:
Tehát akkor, amikor kiírja a végső összeget a rendelésnél, akkor a szállítási költségben már benne van az áfa is?
Nem nagyon értek ezekhez a dolgokhoz.
2021. nov. 6. 11:22
5/5 anonim válasza:
Ha a terméknél az ár alatt ott van:"Price includes VAT" akkor azt már ÁFÁval növelten számolták, és a fizetésnél benne van az áru értéke + a szállítási költség és az ezekre rakódó ÁFA. Most már érdemes minél nagyobb összegű árut összeszedni egy csomagba, mert a posta csomagonként(150 EUR-ig) számolja fel a 399 Ft-ot, ha online fizeted ki. Ehhez kapsz SMS-t, így a telefonszámodat érdemes feltölteni az ali-ra. Ha kézbesítéskor fizeted, akkor 799 Ft lesz.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!