Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Ha veszek uj Routert/modemet...

Ha veszek uj Routert/modemet az kompatibilis lesz az invitellel?

Figyelt kérdés
Ugye invitelnél ugy adják a routert, de folyton valami fostalicskát adnak és a hatósugara az olya, hogy fél lakásban van internet a másik felében meg nincs. Na most én elhatároztam, hogy veszek egy uj Routert/modemet ilyen tp linkeset amin van dsl csatlakozo port. Ennél, ugye Router beállitásaiban nyilván be kellene állitani dolgokat, hogy valahogy sugározzon is netet, hiszen a jelenlegi routerem is csak akkor müködik ha tökéletesen pontosan minden ugy van beállitva ahogy kell, tudom mert már votl resetelve is és ha 1 valamit nem jól állíitottam be már nem is volt jó. Na most az uj routernél milyen beaállításokat kellene alkalmaznom, hogy legyen internet és wifi is. Kivitelezhetö ez egyáltalán?
2021. nov. 5. 11:43
 1/7 P.O.C. ***** válasza:

DSL -nél működik az idegen modem is. Csak azt nézd meg, annex A vagy annex B szabványú a jelenlegi és neked is olyat kell venni.

Úgy tudom Invitelnél Annex A -t használnak, de nem biztos.

2021. nov. 5. 11:55
 2/7 anonim ***** válasza:

Modemmel egybeépített routert ne vegyél - nem engedik fel a saját hálózatukra.

Azt tudod tenni, hogy a meglevő modemmel egybeépített router (ami nem feltétlen "fostalicska" csak a mikrohullámú rádiójelnek megvannak a maga fizikai korlátai - pláne beltéren, ahol sok a jelet elnyelő/szétszóró/visszaverő tereptárgy) LAN portjára rákötsz egy switchnek/elérési pontnak lefokozott hagyományos routert (ennek módjáról a TP-Link leírásában olvashatsz: [link] ) a LAN portján keresztül és ez utóbbit ott helyezed el, ahol már nincs vezetéknélküli elérés.

2021. nov. 5. 12:01
 3/7 anonim ***** válasza:

#1: Szolgáltatófüggő, hogy melyik szolgáltató engedi - az Invitel éppenséggel nem:

"A Szolgáltatás igénybevételéhez szükséges végberendezés(eke)t -ADSL modem, leválasztó szűrő- a Szolgáltató saját hálózatában létesített Előfizetői szolgáltatás-hozzáférési ponton a Szolgáltató biztosítja és a Szolgáltató tulajdonát képezik.

...

A Szolgáltató által végzett létesítést követően, a Szolgáltatás nyújtásához szükséges végberendezés(ek) konfigurációját Előfizető nem jogosult megváltoztatni. Az Előfizető által történő módosításból eredő esetleges károkért, a Szolgáltatásban bekövetkező kiesésért Szolgáltató nem vállal felelősséget. A Szolgáltatás helyreállításáért Szolgáltató jogosult hibaelhárítási díjat felszámolni."

Forrás: Az INVITEL Távközlési Zrt. által egyéni előfizetők számára nyújtott elektronikus hírközlési és médiaszolgáltatások Általános Szerződési Feltételei 1. számú melléklete - Szolgáltatások leírása ( [link] )

2021. nov. 5. 12:32
 4/7 anonim ***** válasza:
Routert vegyél ne modemet, és így kösd be: [link]
2021. nov. 5. 12:59
 5/7 anonim ***** válasza:
Nem kell modemet venni. Szimplán szólj az invitelnek, hogy tegyék a saját fostalicska eszközüket bridge módba, aztán kösd rá a te routeredet és azon állítsd be a PPPoE kapcsolatot.
2021. nov. 5. 13:04
 6/7 P.O.C. ***** válasza:

#3: Itt nem arról volt szó hogy engedi-e vagy sem, hanem hogy működik-e vagy sem. És működik, ezt tapasztalatból tudom.

Ha nem működne nem lehetne kapni kereskedelmi forgalomba DSL modem-routert, és nem azért mert tilos lenne árulni, hanem azért mert a kutya se venné meg, így egyik boltnak sem lenne készleten.

2021. nov. 5. 13:04
 7/7 anonim ***** válasza:
#6: Ne terelj - ronda érvelési hiba - egyúttal arról is szó van, hogy engedi-e a szolgáltató. Mert hiába veszi meg a modemet, ha a DSLAM nem engedi fel a hálózatra.
2021. nov. 5. 13:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!