Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Mégis milyen rendszert rakjak...

Mégis milyen rendszert rakjak a gépre? Mégse kompatibilisek az alkatrészek?

Figyelt kérdés

Interneten állítottam össze a pc-met First computer oldalán. Mindent kompatibilisnek mondtak, illetve az ipon.hu is azt mutatta. Sajnos nem mikroatx alaplapot kellett volna rendelnem, mert a hdmi csatlakozó beféréséhez a videókártya (ami benga nagy) egyik csavarját kicsit ki kellett lazítanom, így picit ferdébben áll, de rendben van a pciban. Vagy 6 féle köztük eredeti microsoft oldalról leszedett win10 isot raktam fel, de mindegyiknél előbb utóbb jött a kék halál: ntoskrnl.exe, vmi syns-es meg még egy harmadik miatt. Bluescanview szkenner mutatta ki ezeket. Próbálkoztam netes megoldásokkal, de a kékhalál újra eljött. Miután elegem lett win8.1 et raktam fel. Itt is kékhalál, de a videókártyának amúgy se volt drivere erre a rendszerre. Akkor kövi a win7 volt, telepítőnél előjött az illetsztőprogramos probléma, mindegy volt neki milyen usbbe tettem.. (ebből csak egy win7 et próbláltam eddig. Mivel Ubuntuhoz volt videókártya driver, beletörődtem és felraktam. Steamet felraktam majd a war thunder játék letöltése közben most másodjára fagyott meg. Bios frissítésre gondoltam esetleg, de egy béta verzió van csak a frissebb. Már nem tudom mit csináljak sok pénzbe került és csak egy jó játszós/munka gépet szerettem volna. Videókártya driver volt frissítve win10 alatt, de akkor is kékhalál később.

Konfigom:

MSI RX 570 - Armor 8G OC

Deepcool - MATREXX 55 - DP-ATX-MATREXX55

S1151 GIGABYTE B365M DS3H

Intel Core i5-9400F (NINCS VGA)

Kingston A2000 500GB - SA2000M8/500G

DDR4 KINGSTON HYPERX Fury 2666MHz 8GB - HX426C16FB3/8

Be quiet! - System Power 9 - 500W - BN246

TOSHIBA - P300 1TB - HDWD110UZSVA

2020. márc. 24. 20:36
 1/6 anonim ***** válasza:

win 10 pro és megfelelő driver telepítések esetén jött a kék halál?

bios update?

2020. márc. 24. 20:38
 2/6 A kérdező kommentje:
Win10 prot raktam előszőr fel. Alaplapi drivereket, videókártyát frissítettem. Biosból egy BÉTA verzió van frissebb azzal még nem próbáltam, de még nem is csináltam olyat, úgy tudom nem olyan nehéz.
2020. márc. 24. 20:48
 3/6 anonim ***** válasza:

Biztos, hogy rendben van az a kártya?

A kék halál milyen hibaüzenetet ír ki?

Procit rendesen pasztáztad?

Csinálj memóriatesztet, és figyeld a magok hőmérsékletet idle állapotban és terhelés alatt is!

2020. márc. 24. 20:56
 4/6 A kérdező kommentje:
Wind10-ment rajta a jéték szép grafikával. Nem én raktam össze a gépet, így a procit se én raktam be.
2020. márc. 24. 21:06
 5/6 A kérdező kommentje:
frissítettem a biost, újrapróbálom a win10 prot
2020. márc. 24. 21:35
 6/6 A kérdező kommentje:

Egész jól bírta a gép, csak akkor adta be a kulcsot amikor a War Thundert nagyon részletesre állítottam, pedig a videókártya elbírta...

dmp: ntoskrnl.exe

dxgmms2.sys

2020. márc. 25. 09:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!