Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Hogy tudom kideríteni,hogy ki...

Hogy tudom kideríteni,hogy ki volt?

Figyelt kérdés
Ma reggelre egy frissen létrehozott kamu profil csinált rólam egy posztot a városunk csoportjába. Gúnyolódik a ruházatomon, kinézetemen,szakmai alkalmasságomon,felhasználja a képeimet,de ezzel mivel közszereplő vagyok nem tudok mit tenni. Ip cím alapján vagy bármi más lehetőség által kitudom deríteni ki volt?

2021. okt. 14. 11:53
 1/4 anonim ***** válasza:
87%
Rendőrségen feljelentés, majd ők kikérik az oldal üzemeltetőjétől az IP-t, felhasználót. Ha nem volt vérprofi, akkor meglesz az embered. A posztról screenshot legyen, több is, az egész oldal látszódjon egyiken!
2021. okt. 14. 12:02
 2/4 A kérdező kommentje:

Nem tudom miért feljelenteni.

Nem használt rám egyértelmű negatív jelzőket.

A képeket pedig felhasználhatja mivel közszereplő vagyok.

2021. okt. 14. 12:15
 3/4 elistvan ***** válasza:
100%
Attól még ugyanúgy emberi lény vagy, és nem adtál jogot a képek magáncélú felhasználására.
2021. okt. 14. 13:18
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Magadtól semmit nem tudsz kideríteni, kinyomozni, lekérni. Az IP-t neked nem adja ki senki, az nem nyilvános. Ha meg is lenne az IP, abból te semmilyen személyes adatot nem tudsz kinyerni, hozzá társítani, mert megint csak nem nyilvános. Az csak egy számsor lesz neked, amivel semmire nem mész (ami amúgy egy számítástechnikai eszközt azonosít, és nem személyt).

Hatóságnak, bíróságnak adják ki az IP-hez tartozó egyéb adatokat, de ahhoz feljelentés kell.

2021. okt. 14. 13:47

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!