Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Sok fiatal a videókba miért...

Sok fiatal a videókba miért tesz másodpercenként vágásokat?

Figyelt kérdés
Tök zavaró, hogy egy mondaton belül is van 2-3 vágás, szinte szavanként.

#videó #YouTube #váltanak
2021. okt. 11. 12:15
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
43%
Mert igy tartja kedvuk.
2021. okt. 11. 12:19
 2/12 anonim ***** válasza:
83%
Mert nem tudnak beszélni, és a dadogást, őzést, félrebeszélést próbálják meg kivágni, azhelyett, hogy megtanulnának beszélni.
2021. okt. 11. 12:19
 3/12 anonim ***** válasza:
91%
Azon kívül, hogy kivágják a bénázásokat, így sokkal feszesebb tempójú lesz a videó és nem utolsó sorban tömörebb. Bizonyos tartalommegosztók eleve elvárják a rövidséget (pl. Tiktok, Instagram videók), de mondjuk egy Youtube videó túlzott hossza is elriaszthat sok potenciális nézőt.
2021. okt. 11. 12:50
 4/12 anonim ***** válasza:
88%
Mert azt hiszik, így izgalmasabb lesz. Szerintem nagyon idegesítő.
2021. okt. 11. 16:10
 5/12 anonim ***** válasza:
84%
Szerintem ez még ilyen régről maradt szokás, mikor még csak 15 percet lehetett feltölteni egyszerre és be kellett tömöríteni a lehető legtöbb infót. Egy egészséges mértékű szerkesztés azért belefér, sőt muszáj, de néha tényleg szinte betűnként vágás van, na az már idegesítő.
2021. okt. 11. 16:45
 6/12 A kérdező kommentje:
Lehet, hogy ezzel mutatják, hogy ők "értenek" a videószerkesztéshez? Hát, nem tudom, de szerintem inkább különböző kameraállásokkal meg időnként áttűnésekkel kellene feldobni a videókat, nem így.
2021. okt. 12. 09:19
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Biztosan nem azt akarják vele mutatni, hogy ők értenek a szerkesztéshez. Persze nem lehetetlen, hogy valaki ezt látta másoktól és azért (is) csinálja, mert azt hiszi, ez a menő, de ezt nem tartom valószínűnek, vagy gyakorinak.

Azért csinálják, mert a legtöbben nem tapasztalt, rutinos előadók, nem készülnek hosszan a videóikra és nem tudnak annyira jól folyamatosan beszélni, hogy kellően dinamikus, folyamatos legyen a szövegük. Kiállnak a kamera elé, őznek, nyögnek, gondolkodnak, elkalandoznak, belebonyolódnak, vagy nyelvbotlásaik vannak, újrakezdik, stb. Aztán a szerkesztésnél ebből a katyvaszból vágják össze azt, amit mondani akartak.

Igen, elegánsabban el lehetne tüntetni, ha több kamerával vennék fel és akkor a vágásnál lehetne váltani a kamera szögét is, de egyrészt a nagyon sűrű vágásoknál ez még rosszabb lenne, mert nem csak picit ugrana ugyanaz a kép, hanem még a kamera szög is változna, viszont időnként csak egy villanásnyi időre, mert már jön is egy újabb váltás, mielőtt még felfognád az előző kép váltást.

Ezen kívül a több kamerás felvétel sokszoros összetettségű feladatot jelentenek. 2-3x annyi felvételt kell tárolni, szerkeszteni, sokkal több előkészítést igényel mindegyik kamerát szállítani, beállítani, kezelni, sokkal több hibalehetőség is van velük, ha valamit nem, vagy nem jól állítottál be, stb.

Ráadásul 2-3x akkora költség is 2-3 kamerát és minden hozzá szükséges eszközt is beszerezni, mindegyikbe elég kártya, mindegyik alá állvány, mindegyikhez mindenféle kábel, ami kellhet.

Nem lehetetlen megoldani, de jóval bonyolultabb és költségesebb, ami a legtöbb esetben egyszerűen nem éri meg. Még tévé stúdióknak sem mindig (ahol minden kamerára van külön ember, aki kezeli), nemhogy egy magányosan dolgozó vloggernek.

A vlog műfaj alapvetően az egyszerűségről, hozzáértés nélküliségről szól. Akárki csinálhat videókat, mert nem kell hozzá különösebb technikai felszereltség, vagy szakértelem - ez pedig természetéből adódóan változó techikai és szakmai minőséget eredményez...

2021. okt. 12. 12:46
 8/12 Mucopus ***** válasza:
34%
Mert nincs saját ötlet
2021. okt. 12. 13:07
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is rohadtul idegesítő. Én megértem, hogy a fiatalabb generációk már egy jóval ingergazdagabb környezethez szoktak hozzá, de ez akkor is rohadt zavaró. Az emberi beszédben nem véletlenül vannak szünetek, és nem véletlenül olyan a tempója, amilyen. Amikor valaki eleve hadar, és még a levegővételnél, meg a mondatok végén is kivágja azt a szünetet, akkor egybefolyik az egész, és nehezebb az agynak értelmezni, ergo fárasztóbb az ilyet hallgatni. Arról nem is beszélve, hogy mennyit spórolnak meg ezzel? Egy 10 perces videóban max. fél percet? Cserébe rohadtul irritáló lesz, és ezt aztán végképp nem lehet azzal magyarázni, hogy "nem akarnak hosszú videót csinálni". Ráadásul az sem lehet érv, hogy régi megszokás, hiszen akik ezeket csinálják, még kamera közelében sem voltak, amikor már eltörölték ezt a korlátot.

Egyszerűen: ez a trend. Hadarni, egy századmásodpercre sem megállni, mert attól tűnsz rohadtul nagymenőnek.

2023. jan. 30. 18:15
 10/12 anonim ***** válasza:
Mutassatok már egy ilyet légyszi! (Én nem nézek ilyen kapkodó fiatalokat.)
2023. jan. 30. 18:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!