Miért ilyen lassú a Vodafone internet?
Egy ideje lassan tölt, ezt az oldalt betölti, de pl. a Google vagy a YouTube már elég rosszul működik. Ez így nagyon zavaró. De, ha átváltok mobil netre, akkor nincs gond.
Bemenetem ma a Vodafone-hoz, ahol csináltak egy frissítést, kihúztam a modemet, semmi.
Továbbra is lassú. Rossz ez a modem?
Jól értem, otthoni internet szolgáltatásról van szó?
Mérj sebességet, akkor konkrét adatokat látsz, mikor, mennyivel megy. Sok ilyen weboldal létezik, illetve program is.
Én ez javaslom:
Amennyiben wifi sebességét szeretnéd mérni pl. mobiltelefonnal, tablettel, akkor le kell tölteni sebesség mérő app-ot. Egyes készülékek saját sebesség mérővel is rendelkeznek pl. Xiaomi.
A Vodafone otthoni szolgálttásai nagyon rosszak, sokan panaszkodnak. Főleg, ha UPC hálózatról van szó, amit felvásárolt a Vodafone. Mi is ebben a helyzetben vagyunk sajnos! Amikor UPC volt, az 500-as előfizetés kábelen (LAN) 300 - 500 között ment, minimális ingadozással, a wifi a saját connect box-ukkal 200 felett ment. Amióta Vodafone lett, nagyon ingadozó az internet, de jellemzően alig megy 0 - 200 között.
Kicsit segített a sok panaszkodásunk, illetve, hogy vettünk egy plusz routert (TP-Link Archer AX10 AX1500 W-Fi 6 router, Gigabit)
Nem tudom elégszer hangoztatni, a vezetékes (LAN) használatkor nagyon fontos a megfelelő kábel is! Ez legalább CAT5e vagy CAT6 legyen
Nálunk az elmúlt időszakban vezette gyors internet kábeleit a Telekom, ha minden igaz év végétől elérhető lesz, akár a 2000-es internet is. Nem túl messze, albérletbe kiadott lakásunkban is ez üzemel, pontosabban az 1000-es előfizetés. Az üzembiztosan megy 600 - 1000 között! Mi váltani fogunk itthon arra!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!