Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Miért ilyen lassú a Vodafone...

Miért ilyen lassú a Vodafone internet?

Figyelt kérdés

Egy ideje lassan tölt, ezt az oldalt betölti, de pl. a Google vagy a YouTube már elég rosszul működik. Ez így nagyon zavaró. De, ha átváltok mobil netre, akkor nincs gond.

Bemenetem ma a Vodafone-hoz, ahol csináltak egy frissítést, kihúztam a modemet, semmi.

Továbbra is lassú. Rossz ez a modem?

2021. okt. 4. 17:56
 1/2 anonim ***** válasza:

Jól értem, otthoni internet szolgáltatásról van szó?

Mérj sebességet, akkor konkrét adatokat látsz, mikor, mennyivel megy. Sok ilyen weboldal létezik, illetve program is.

Én ez javaslom:

[link]

[link]

Amennyiben wifi sebességét szeretnéd mérni pl. mobiltelefonnal, tablettel, akkor le kell tölteni sebesség mérő app-ot. Egyes készülékek saját sebesség mérővel is rendelkeznek pl. Xiaomi.

A Vodafone otthoni szolgálttásai nagyon rosszak, sokan panaszkodnak. Főleg, ha UPC hálózatról van szó, amit felvásárolt a Vodafone. Mi is ebben a helyzetben vagyunk sajnos! Amikor UPC volt, az 500-as előfizetés kábelen (LAN) 300 - 500 között ment, minimális ingadozással, a wifi a saját connect box-ukkal 200 felett ment. Amióta Vodafone lett, nagyon ingadozó az internet, de jellemzően alig megy 0 - 200 között.

Kicsit segített a sok panaszkodásunk, illetve, hogy vettünk egy plusz routert (TP-Link Archer AX10 AX1500 W-Fi 6 router, Gigabit)

Nem tudom elégszer hangoztatni, a vezetékes (LAN) használatkor nagyon fontos a megfelelő kábel is! Ez legalább CAT5e vagy CAT6 legyen

Nálunk az elmúlt időszakban vezette gyors internet kábeleit a Telekom, ha minden igaz év végétől elérhető lesz, akár a 2000-es internet is. Nem túl messze, albérletbe kiadott lakásunkban is ez üzemel, pontosabban az 1000-es előfizetés. Az üzembiztosan megy 600 - 1000 között! Mi váltani fogunk itthon arra!

2021. okt. 8. 03:47
 2/2 anonim ***** válasza:
Még annyi, a készülékednek is rendelkeznie kell gyors, gigabit hálózati kártyával! Tehát a számítógépnek is! Mai napig sok új gépet a régi 100/10-es kártyával értékesítenek. Megoldás egy külső hálókártya, amit USB-n csatlakoztatva lehet használni. Onnantól nem a laptopba, notebookba kell dugni a LAN vezetéket, hanem ebbe a külső egységbe. (pl. ami nekünk bevált:TP-Link UE300C)
2021. okt. 8. 03:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!