Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Miért lassú a net?

Miért lassú a net?

Figyelt kérdés

UPC 500-as netem van, IX. kerületben. Connect Boxszal használom, Ubuntu 18.04 oprendszerrel. Volt már, hogy 200 (a mértékegység mindenhol MBit/s) fölött is volt a letöltés, de újabban csak max. 30 a letöltés. A feltöltéssel nem is lenne baj, az mindig 20 körül van, azzal nincs is baj. Azt vettem észre, hogy ha egy ideig nem vagyok itthon, akkor először jó a sebesség, viszont, amikor elindítom a torrentet (qBittorrent v4.3.0.1, mindig frissítve), mondjuk 80-nal (amit bírnia kéne ugye a netnek bőven), akkor lelassul, és max. 10-zel tudok letölteni, bármilyen korlátot állítok be. (Seed van.) Talán attól lehet, hogy letiltja a connect box a torrentet? Hogy lehetne beállítani, hogy ne tiltsa le?

Előre is köszi a válaszokat!

2020. okt. 25. 11:11
 1/9 A kérdező kommentje:

A tűzfal-beállításaim így néznek ki:

Tűzfal védelem Bekapcsolva

Fragmentált IP csomagok blokkolása Kikapcsolva

Port scan érzékelése Kikapcsolva

IP flood érzékelése Kikapcsolva

ICMP folyam észlelése Bekapcsolva

ICMP folyam észlelési arány 15

Ezen kellene esetleg változtatni?

2020. okt. 25. 11:20
 2/9 anonim ***** válasza:

A torrent kliensben Mbyte a mértékegység nem Mbit.

Egyébként meg nem tilt le semmit az ONT modem.

Speed teszttel mérjél sávszélességet, és ha nincs meg a garantált minimum akkor jelezd a szolgáltatónak.

2020. okt. 25. 11:22
 3/9 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy mi ott a mértékegység, de átváltottam persze, hogy minden egy mértékegységben legyen.
2020. okt. 25. 11:24
 4/9 anonim ***** válasza:
speedtest.net-et futtas, vezetékes netről úgy, hogy semmi nem fut a háttérben. :)
2020. okt. 25. 12:21
 5/9 anonim ***** válasza:
Dobd ki az 5400 rpm HDD-ket és vegyél 1-2 TB SSD-t...
2020. okt. 25. 14:00
 6/9 A kérdező kommentje:

Most fél órája nem futott a kliens, és 262 lefelé a sebesség, tehát ha nem megy a torrent, akkor van rendesen netem. Valahogy lefogja a torrent, pedig az sem ment ma 10 (MBit/s) fölé, mégis volt, hogy nem volt netem, vagy 1-2 MBit/s volt.

#4 sajnos a gépem ethernet portja 100-as csak, így azzal sokra nem mennék :D De mint írtam, wifin is volt ma is egész jó netem, torrent nélkül.

#5 Tényleg tuti jobb az SSD, de a torrent szerintem tudna azért 80-160 Mbit/s-mal is tölteni HDD-ről is :) Amúgy SSD-n van az Ubuntu, de HDD-re töltök, de még így is kevesellem a sebességet. Mert ha csak a torrent lenne lassú, és a böngészés meg menne, mint állat... De a böngészőben is mértem ma 20 MBit/s-t 10 MBit/s torrent mellett. Valahogy nem adja ki az 500-at, sem a nagyságrendjét :D

2020. okt. 25. 16:25
 7/9 anonim válasza:

Látom, hogy nem mostani komment...

Hasonló problémám lenne.

Ha fut a torrent kliens (még akkor is ha nincs se letöltés, se feltöltés), akkor a netem iszonyatosan belassul. Az oldalak többszöri nekifutásra töltődnek csak be vagy be sem töltődnek. Nemcsak a számítógépen, hanem mindegyik eszközön ami a hálózatra csatlakozva van. Például a tv-n sem jön be a Netflix, se a HBO max. A telefonon szinte nem lehet böngészni.

Minden rendben van ha a kliens nem fut.

Torrent kliens: qBittorent

Internet: Vodafone (Internet L) 500 Mbit/s letöltés és 350 Mbit/s a feltöltés

Együtt tudok élni vele, de ha valaki tudná, hogy miért van ez, akkor megnyugodnék. :)

2022. júl. 12. 14:41
 8/9 anonim ***** válasza:
#7: NE wifin torrentezzél. Ez a megoldás. :B
2022. júl. 12. 14:57
 9/9 anonim válasza:
#8: A modem és a gép vezetékesen van összekötve.
2022. nov. 21. 06:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!