Miért lassú a net?
UPC 500-as netem van, IX. kerületben. Connect Boxszal használom, Ubuntu 18.04 oprendszerrel. Volt már, hogy 200 (a mértékegység mindenhol MBit/s) fölött is volt a letöltés, de újabban csak max. 30 a letöltés. A feltöltéssel nem is lenne baj, az mindig 20 körül van, azzal nincs is baj. Azt vettem észre, hogy ha egy ideig nem vagyok itthon, akkor először jó a sebesség, viszont, amikor elindítom a torrentet (qBittorrent v4.3.0.1, mindig frissítve), mondjuk 80-nal (amit bírnia kéne ugye a netnek bőven), akkor lelassul, és max. 10-zel tudok letölteni, bármilyen korlátot állítok be. (Seed van.) Talán attól lehet, hogy letiltja a connect box a torrentet? Hogy lehetne beállítani, hogy ne tiltsa le?
Előre is köszi a válaszokat!
A tűzfal-beállításaim így néznek ki:
Tűzfal védelem Bekapcsolva
Fragmentált IP csomagok blokkolása Kikapcsolva
Port scan érzékelése Kikapcsolva
IP flood érzékelése Kikapcsolva
ICMP folyam észlelése Bekapcsolva
ICMP folyam észlelési arány 15
Ezen kellene esetleg változtatni?
A torrent kliensben Mbyte a mértékegység nem Mbit.
Egyébként meg nem tilt le semmit az ONT modem.
Speed teszttel mérjél sávszélességet, és ha nincs meg a garantált minimum akkor jelezd a szolgáltatónak.
Most fél órája nem futott a kliens, és 262 lefelé a sebesség, tehát ha nem megy a torrent, akkor van rendesen netem. Valahogy lefogja a torrent, pedig az sem ment ma 10 (MBit/s) fölé, mégis volt, hogy nem volt netem, vagy 1-2 MBit/s volt.
#4 sajnos a gépem ethernet portja 100-as csak, így azzal sokra nem mennék :D De mint írtam, wifin is volt ma is egész jó netem, torrent nélkül.
#5 Tényleg tuti jobb az SSD, de a torrent szerintem tudna azért 80-160 Mbit/s-mal is tölteni HDD-ről is :) Amúgy SSD-n van az Ubuntu, de HDD-re töltök, de még így is kevesellem a sebességet. Mert ha csak a torrent lenne lassú, és a böngészés meg menne, mint állat... De a böngészőben is mértem ma 20 MBit/s-t 10 MBit/s torrent mellett. Valahogy nem adja ki az 500-at, sem a nagyságrendjét :D
Látom, hogy nem mostani komment...
Hasonló problémám lenne.
Ha fut a torrent kliens (még akkor is ha nincs se letöltés, se feltöltés), akkor a netem iszonyatosan belassul. Az oldalak többszöri nekifutásra töltődnek csak be vagy be sem töltődnek. Nemcsak a számítógépen, hanem mindegyik eszközön ami a hálózatra csatlakozva van. Például a tv-n sem jön be a Netflix, se a HBO max. A telefonon szinte nem lehet böngészni.
Minden rendben van ha a kliens nem fut.
Torrent kliens: qBittorent
Internet: Vodafone (Internet L) 500 Mbit/s letöltés és 350 Mbit/s a feltöltés
Együtt tudok élni vele, de ha valaki tudná, hogy miért van ez, akkor megnyugodnék. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!