Hogy oldható ez meg?
Indítunk pár baráttal egy magánvállalkozást és a költségek és adminisztráció vezetéséhez cisnáltam egy excel táblát. Elég jóra sikerült, bevételarányosan osztja el a kiadásokat, az adatbázis bővítésével pedig a dropdownok automatikusan bővülnek.
Viszont. A cél az, hogy mindenki elérje az online táblázatot, ezért felraktam Google Drive-ra és gondoltam megosztom. Viszont a Google Táblázat képtelen olyan funkciókat futtatni amik vannak az excel fájlban, így a Drive-ba feltöltött fájl gyakorlatilag használhatatlan.
A probléma gyökere, hogy a Google akarja megnyitni a fájlt ahelyett, hogy csak fájlként tárolná, és a gépen lévő Excellel lehetne megnyitni. Így ugyan egyszerre csak egy ember tudná szerkeszteni, viszont legalább működne. Amúgy sincs rá szükség, hogy egyszerre többen legyenek benne.
Ez hogy oldható meg? Hogy a Google Drive csak tárolja a fájlt, de megnyitni excellel kelljen? Vagy ez így ebben a formában nem megy? Akkor van más ötletetek a problémára?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!