Hogyan oldható meg, hogy az Instagram ne tiltson le, ha PC-n böngészek?
Az a baj, hogy már a "nagy" oldalak elérték azt a szintet, amikor a khm "biztonság" növelésével épp, hogy azt érik el, hogy a szabályos felhasználóknak okoznak kellemetlenséget. Nem csak a Facebook-éra szolgáltatásaival van ez, múltkor például a munkahelyről nem tudtam belépni a privát Google fiókomba. Egyszerűen kitiltott arra hivatkozva, hogy biztos nem én vagyok az, mert én onnan nem szoktam bejelentkezni. De sebaj, küldött egy kódot az otthon levő tabletemre, és ha azt beírom, akkor használhatom tovább. Értem én, hogy biztonság, de lassan már a sok "óvintézkedés" fog oda vezetni, hogy az ember elveszíti a hozzáférését. Mi van, ha épp elköltözök, új gépet veszek, és költözés során összetörik a tabletem? Akkor küldheti rá a megerősítő kódot, nem fogok tudni belépni. Persze, ez egy valószínűtlen példa, de ugyanúgy valószínűtlen az, hogy valaki megszerezte a 9 karakterből álló, tök értelmetlen jelszavamat.
De játszotta már el ezt az évekig nem használt Skype fiókom is: be akarok lépni, erre letilt, hogy szerinte az nem az én fiókom. Azonosítsam magam, írjam be azt a kódot, amit arra az e-mailre küldött, amire 15 éve regisztráltam a fiókot. Azóta már az a szolgáltató is egyszer megszűnt, csak a véletlen szerencsén múlott, hogy újraindították a szolgáltatást, és újra tudtam regisztrálni az 5 éve megszűnt fiókomat.
De igen, az Instagram is volt, ahonnan rendszeresen kitiltott. Igen, csúnya dolog, de a munkahelyemről is volt, hogy fel akartam nézni párszor, és az előző munkahelyemen rendszeresen letiltott, majd közölte, hogy írjam be az e-mailemre küldött azonosító kódot. Amit miután beírtam, nem történt semmi, mert ugyebár egy professzionálisan megírt rendszerről van szó.
Szóval: igen, van ilyen. Az algoritmusuk pocsék, és mivel kb. egy digitális bűnöző cégről van szó ( hogy is volt az a Cambridge Analytica?), ezért zsigerből tiltani fognak, ha nem tudnak 100%-ban kémkedni utánad. Azt pedig egy jól beállított PC-ről jóval nehezebb, mint az összes létező engedélyt magának követelő mobilos alkalmazásból.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!