Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Reklámok így jogilag rendben...

Reklámok így jogilag rendben vannak?

Figyelt kérdés

Most az egy dolog, ha sima pl otthoni korlátlan netnél reklám betölt, az is adatmennyiség ugye, de ott úgymond mindegy, hisz annyit használja az ember a netet amennyit akarja, fix összegért.

Viszont mi van pl ha mobilnetet vásárolok, mondjuk fix 1GB mennyiséget. Itt ha úgy vesszük a betöltött reklámok csak " szórják " a pénzt amiért a netet vettem. Erre miért nincs valami szabályozás, hogy vagy ne lennének reklámok ha fix adatmennyiséget vásárolok, vagy a reklámok nem számolódnának bele az adatmennyiségbe?

2021. szept. 27. 20:14
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Az újságokban sincsenek ingyen a reklámot tartalmazó oldalak sem.

Internetezésért fizetsz, és az interneten (is, ugye, sajnos) vannak reklámok.

2021. szept. 27. 20:21
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

A szolgáltató nem tehet különbséget adat és adag között.

A telenornak volt egy ilyen ügye, mikor egy olyan csomagot kínáltak amivel bizonyos szolgáltatásokat korlátlanul tudsz használni.

[link]

2021. szept. 27. 20:38
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Az elérést fizeted ki és nem a tartalmat. A mobilnet a technológia jellege miatt drágább, reklámmal vagy anélkül. Nem egy oldalanként 100 KiB-nyi reklám fogja az adatforgalmadat szívni, másrészt ott vannak a reklámblokkolók, hogy be se töltsön a tartalom, ha ez ennyire kritikus dolog.
2021. szept. 27. 20:40
 4/9 A kérdező kommentje:
Csak egy újság esetén úgymond előre tisztában lehetek vele hogy x összeg és lesz benne ennyi reklám, így már eldönthetem hogy kell-e vagy sem. De internet esetében úgymond nincs ráhatásom, hogy most csak mondok random számot, a reklám fél mb adatot visz el, vagy épp 15-öt.
2021. szept. 27. 20:41
 5/9 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy lehet reklámot blokkolni stb, inkább csak így a jogi rész érdekelt, annyira nem is érint mert akkor mobilnetezek ha adnak néha ingyen netet mobilon, amúgy nem szoktam vásárolni külön. Csak inkább ez az elméleti oldal érdekel, hogy ez így mennyire úgymond jogos, hogy a felhasználónak nincs " beleszólása ", hogy a kifizetett összegből mennyi lesz a számára hasznos tartalom, és mennyi ami úgymond megy a levesbe.
2021. szept. 27. 20:44
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
A reklám a weboldal része, az pedig elég szubjektív hogy neked a betöltött tartalom hány százaléka hasznos vagy felesleges. Ez jogilag megfoghatatlan. Ha engem nem érdekel a sport, de egy híroldal kezdőlapja betölti a sporthíreket és borítóképeit, akkor engem bármilyen kár ért az elpocsékolt adatforgalom miatt? Ezért bárki felelősséggel, kártérítéssel tartozik? Nem hiszem, kizárt.
2021. szept. 27. 20:50
 7/9 A kérdező kommentje:
Igen ez a része is jogos teljesen.
2021. szept. 27. 20:55
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
#2, a Vodafone-nál is van olyan, hogy pl. a közösségi médiás appokat korlátlanul lehet használni. Az nem függ össze ezzel?
2021. szept. 27. 21:07
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Jogilag teljesen rendben van.

A szolgáltató neked az internet elérését biztosítja, és semmi köze ahhoz, hogy te milyen oldalakon milyen tartalmat keresel fel. Az már a te döntésed, hogy milyen oldalakat töltesz be. Felkereshetsz csupa reklámmentes oldalt is, senki nem kötelez rá, hogy olyan oldal címét írd be, amin reklámok vannak.

És nem, egy újságban sem tudod előre, hogy mennyi reklám lesz benne. Legfeljebb abban, amelyiket már ismered, de ez weboldalaknál is így van.

Egyébként egy analógia: az áramszolgáltató sem vonható felelősségre azért, mert a tévében reklámot adnak, és annak megjelenítésére pazarlódik el az áram. ;)

2021. szept. 28. 08:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!