Mobilnet működne otthoni internet helyett?
Olyan helyen lakom, ahol rengetegen laknak, megyeszékhely pereme, mégsincs nálunk se Digi, se Telekom, se Vodafone és társai. Csak egy-két kisebb cég vállal ide internetet, olyanok, akik a 5Mbit/s-t hihetetlen gyorsnak hirdetik és havi 5-20ezret kérnek el. A legnagyobb csomag 20Mbit/s. Ez élhetetlen. Számos kérvényt, panaszt adtunk be, de ez van.
Arra gondoltam, hogy valahogy lehetséges mobilnetet otthoni gépre kötni? Legyen az drága, ha korlátlan és gyors, nekünk már megéri. Térerő mindenhol van a környéken. Létezik ilyen egyáltalán, hogy routerről és kábelről is mobilnet jöjjön? Lehet, hogy full hülyeség, de hátha. Mit tennétek a helyemben? Bármi ötlet? Undorító a szituáció, és megalázó lenne 100ezres nagyvárosban több tízezret fizetni a múlt évszázadi netért.
#7-es a korlátlant én is korlátlan adatforgalomra értettem, nem korlátlan sebességre, olyan még a NASA-nál sincs szerintem.
Összességében mindenkinek nagyon köszönöm a válaszokat, mindenképpen kipróbáljuk majd. Később meg hátha kapunk rendes internetet, de már kezdem feladni a reményt.
Szia!
A Mobilinternet sebessége térerő függő. Ha a torony közelében vagy, akár 100 Mbit/s felett is lehet (4G+ hálózaton még több). 4-es térerőnél 60 Mbit/s körüli átlag sebességre számíthatsz. 3-mas térerőnél 30-40 Mbit/s körül lesz. 2-es térerőnél 10-20 Mbit/s sebességre számíthatsz. Ez alatt viszont már akadozhat, legalább 2-es stabil térerőnek meg kell lennie.
A Telekomnál Domino SIM kártyával is kérhető korlátlan mobilinternet, ez 9900 Ft 30 napra. Előfizetésessel perc csomaggal kérhető korlátlan internet, az 9190 Ft havonta és 50 lebeszélhető percet is tartalmaz.
A 100Gb-os csomag Telekomnál előfizetésesben 8580 Ft havonta.
A Telenornál írtad, hogy nem érhető el az új otthoni internet nálad, de van más díjcsomagjuk is.
A Home+L csomag 7590 Ft havonta, és 150Gb internetet tartalmaz, plusz további 150Gb éjszakai adatkeretet, ez este 23 óra és reggel 8 óra között használható fel. Ez a legnagyobb, de ez mindenhol elérhető, ahol van lefedettség.
A Vodafonenál Tuti+ csomaghoz rendelhető 500Gb adatmennyiség, ami 30 napra 7990 Ft. Mondjuk ez már közel korlátlan, 500Gb vezetékes interneten is elég nagy adatforgalom.
Irod, hogy még nincs nálatok, se Digi, se Telekom, se Vodafone és társai...
Ha, esetleg, talan-talan, lesz valamikor, a kozeljovoben, nalatok Vodafone, remelem, hogy a te, a te erdekedben, nem ezt a vacak a Vodafone-t valasztod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!