Egy ismerősöm mondott valami olyat, hogy ősszel lesz egy új törvény a torrentre, és már egy ideje figyelik ki torrentezik. Ez igaz? Nem vagyok nagy torrentező, általában akkor használom ha olyan filmet keresek amit nem tudok csak úgy megnézni, mert nincs fent netflixen, HBO-n stb, vagy ki akarok próbálni játékot vásárlás előtt, mielőtt elkezdenétek ebbe belekötni, és nem a kérdésre válaszolni :D
Egy biztos: így megmondva, hogy "torrentezésre" 100%, hogy nem lesz semmiféle törvény. Esetleg a szerzői jogi, és hozzá kapcsolódó törvényeket módosíthatják (bár nem esélyes, hogy ebben komoly változások lesznek), de ideje lenne már felfogni, hogy a torrent nem egyenlő az illegális letöltéssel. (Még akkor sem, ha a legtöbben arra használják.)
Egyébként eddig is tilos volt szerzői jogvédelem alá eső tartalmakat engedély nélkül másokkal megosztani.
És nem, nem vettek fel azért a titkosszolgálatokhoz kb. 5000 embert, hogy legyen, aki megfigyelje, hogy éppen ki milyen poreszt tölt le torrenten.
2021. szept. 17. 12:00
2/5 anonim válasza:
A torrent mint technológia teljesen legális. Most akkor lecsuknak, mert frissítettem egy ingyenes játékot? Vagy letöltöttem a legújabb Ubuntu Linuxot, vagy csináltam egy torrentet a családi fotógyűjteményemről, hogy a 40 ismerősöm egyszerűbben és gyorsabban meg tudja kapni? Ezek mind teljesen legális felhasználási módjai a torrentnek. Szerzői jog által védett dolgokat megosztani eddig se volt szabad vele és a torrent esetén már letölteni se, mert amint megérkeztek az első szeletek, feltöltő is vagy, tehát azonnal megosztod már letöltés közben is. A magánszemélyeknek, akik nem üzletszerűen csinálják azért nem mennek utána, mert nem éri meg. De ha egy kiadó beperel, mert letöltötted az alkotását, akkor jó kis büntire számíthatsz.
2021. szept. 17. 12:06
3/5 anonim válasza:
Igen. 2048-ban fog megjelenni. De már figyelnek. Ezt onnan tudom hogy mikor éjjel felébredtem egy vörösen izzó szempár figyelt a szekrény mögötti sötét sarokból.. :)
csak érdekességként osztottam meg. Amúgy már Csehországban is jópár esetet tudok, ahol elővették az otthoni felhasználót, Mo-n még lehet, nyugi van ilyen téren.
2021. szept. 17. 14:07
5/5 anonim válasza:
Szerintem ahogy jelenleg az ország kinéz és nem írnék ide kisregényt.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!