Bocsesz,lehet kicsit megtèvesztő a kèrdès, arra gondolok hogy mondjuk èn itt èlek Nèmetországban, mèg nagyon friss a dolog semmit nem tudok ezekről a dolgokról, azt már tudom tehát hogy torrentezès,zene,kèpletöltögetèsèrt csúnya büntik járnak, de engem most konkrètan az èrdekelne hogy ha más egyèb fájlokat töltök le, azt is büntethetik? Ezekkel a jogi dolgokkal nem igazán vagyok tisztában, bár ez szerintem nagy általánosságban is igaz, tehát azt sem tudom/èrtem hogy milyen szabály/elv alapján működik ez az egèsz,csak annyit tudok amennyit le írtam ugye, szóval hogy pontos legyek,pèldáúl az egyik ami nagyon èrdekel, pc játèk fordítások/magyarítások ezek többnyire ugye ilyen .exe fájlok, lehetsèges hogy nem lenne belőle problèma?
Azt buntetik, ha letoltesz egy torrent fajlt, elinditod az utorrentet, es elkezded letolteni.
Az, hogy te magat egy kesz fajlt toltesz le, senkit nem erdekel. Ha zene, ha kep, ha pdf, ha film. Csak ne torrenttel.
2021. szept. 16. 22:07
2/16 KmsRys válasza:
Legjobb tudomásom szerint az illegális tartalmak letöltését büntetik csak. Ha olyat töltesz le, ami ingyen letölthető legálisan (vagy ha fizetős, és megveszed), akkor nem hinném, hogy büntetnének érte. Maga a torrent se illegális, csak az, amit illegálisan töltesz le rajta keresztül.
2021. szept. 16. 22:12
3/16 anonim válasza:
A p2p kapcsolaton keresztül szerzett adat, NEM lehet illegális, mert ha illegális lenne, akkor minden olyan fileátvitel is illegális kéne legyen, amit neked messengeren, viberen, whatsappon vagy emailben küldenek. Attól, hogy a file transfer milyen technikával történik, még nem indok arra, hogy illegális legyen, hiszen senkit nem veszélyzetet. Ezt úgy képzeld el, mintha 5000 ismerős körbeadogatna egy cd-t. Az sem illegális.
2021. szept. 16. 22:16
4/16 anonim válasza:
Ti miről beszéltek, hogy büntetik a letöltést?
Soha nem is hallottam ilyenről.
2021. szept. 16. 22:29
5/16 anonim válasza:
A fájlcserélőkön keresztüli letöltéseket bűntetik, azok közül is az ezzel megbízott cégek által megfigyelt torrenteket.
Főleg a nyitott, regisztráció nélkül használható oldalak a kockázatosak.
VPNel elkerülhető a bűntetés.
2021. szept. 16. 22:32
6/16 anonim válasza:
A piratebayről millióan töltenek minden nap..
2021. szept. 16. 22:34
7/16 anonim válasza:
Ma hasznaltad eloszor az internetet?
2021. szept. 16. 22:34
8/16 anonim válasza:
Nem büntetik a letöltést, csak a terjesztést/megosztást/feltöltést. A torrent azért kritikus ebben az esetben, mivel a protokoll működési elve szerint te már letöltés közben is tudsz adatokat megosztani másokkal, azaz megvalósítod a terjesztést.
Ha a működési elv szerint a torrentezés letöltés szakaszában nem történne feltöltés, akkor nem lenne kockázatos használni, mert nincs megosztás.
Kicsit megtévesztőek a válaszok, mert a torrentezésnél sem a letöltés miatt büntetnek, hanem a feltöltés miatt (ami már letöltés közben is megvalósulhat). Technikailag nem a letöltést büntetik, hanem a feltöltést.
2021. szept. 17. 08:22
9/16 anonim válasza:
Igen. Észak kóreában halálbüntetés jár még a szöveges file vagy kép letöltéséért is ha az a nép szeretett vezére elleni izgatást tartalmaz..
2021. szept. 17. 09:03
10/16 anonim válasza:
Azt büntetik, ami illegális.
Szépen is néznénk ki, ha abszolúte semmit nem lehetne letölteni. :D
A világ nagy részén ez így van, csak a mértékek mások. Magyarországon - és Európa nagy részén - nem lépnek fel az egyszeri otthoni kalózkodó ellen, csak akkor, ha abból ő pénzt akar szerezni, és/vagy terjeszteni akarja. Németországban kicsit túllőttek a célon, ott szabályos boszorkányüldözés folyik nem csak az illegális letöltések ellen, de például a "szürke zónába" tartozó, vagy egyenesen legális, de "nem szép" dolgok ellen is. Nemrég volt hír, hogy pl. a használt Windows licencek vásárlását - ami az EU állásfoglalása alapján teljesen szabályos és legális - pénzmosásnak (??) tekintik, és simán kiszabhatnak rá börtönbüntetést is.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!