Vásárlás után változtatta meg egy webshop a terméke árát, most 10 ezer ft-tal többet kér a már kifizetett termékért.Hogy van ez???
Figyelt kérdés
Sziasztok.Rendeltem és kifizettem 1 terméket interneten, amit 21 ezer ft-ért árultak.Most kaptam egy emailt a webshoptól,hogy elírták az árat és 10 ezer ft-tal többe kerül a termék.Nem küldik el, csak akkor ha kifizetem a fennmaradó összeget.Ilyet megtehetnek?2021. szept. 7. 20:32
1/4 anonim válasza:
Nem vagyok jogász, de szerintem igen, ez még nem szerződés. Néha téves ár van kint, ami azért gyanús lehet.
2/4 anonim válasza:
Igen, megtehetik, így jártál.
Persze minden jogod megvan elállni a vásárlástól és akkor vissza kell adniuk a kifizetett összeget.
3/4 anonim válasza:
Át kell nézni az ÁSZF-et. Ha benne foglalták, hogy a hibásan kiírt ár esetén megtadadhatják a teljesítést, akkor állj el a vásárlástól vagy nyeld le a békát.
Ha nincs benne, akkor kötelességük odaadni 21 ezerért. Ha nem teszik, az fogyasztóvédelmi eset.
4/4 anonim válasza:
Ahogy #3 írja. Alap esetben mindig a legkisebb (nyilván hivatalosan) feltüntetett ár a mérvadó, de ha az ÁSZF-ben bevédték magukat, akkor nincs mit tenni, hiszen azt elfogadtad a vásárláshoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!