Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Digi router és utána még egy...

Digi router és utána még egy router beállítása?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Napokban vettem egy xiaomi aioc 2350 routert. Ma összedugtam a digi zte f668 router egyik lan portját a xiaomi wan portjával, gyors beállítás és a wifi tökéletes. A zte eszközön hagytam a többi lanra kötött dolgot (tv, xbox, PC). Eddig telóról láttam a megosztott PC mappákat, de most már nem. Mit kell még beállítani? Meg a xiaomi webes felületére sem tudok belépni, csak telóról a miwifi appba. Mit kell tennem, hogy újra lássam a megosztott dolgokat?

2021. szept. 3. 23:26
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

vagy mindent átpakolsz a xiaomi-ra, vagy csak AP-nek használod.

ha logikusan végiggondolod, akkor olyan így mintha a pc-d egy külső hálózaton lenne a mobilodhoz képest. ez így nem jó

2021. szept. 3. 23:34
 2/7 A kérdező kommentje:

A zte bridge módban kellene és akkor mindent a xiaomira kötök?

Az AP-t nem tudom hogy kell beállítani... Hiába, nulla hálózati ismereteim vannak :)

2021. szept. 3. 23:37
 3/7 Alex Fly ***** válasza:
100%
Dugd át a kanócot a Xiao/i WAN portjából az egyik LAM portba és tiltsd le benne a DHCP-t. Így switchként és AP-ként működik, a routolást és címkiosztást a ZTE végzi, azaz az összes eszközöd egy hálózaton lesz, nem két külön hálózaton....
2021. szept. 4. 07:05
 4/7 anonim ***** válasza:
Mivel a Xiaomi router az egy hálózat, te csak az arra csatlakozott eszközöket látod. Ahhoz hogy mindent láss, mindent is arra kell dugni. A DIGI modemét nem kötelező bridge-be tenni, de erősen javallott, nameg feleslegesen szórná a wifit.
2021. szept. 4. 08:38
 5/7 anonim ***** válasza:

#1 vagyok.

amit a #3. és #4 írt is járható út: tekintettel hogy a digi talán az utolsó szolgáltató (a upc néhány hozzám hasonló veterán ügyfelein kívül) ami nem erőltette a f0s IP tv-t, így gyakorlatilag lazán bridge-be teheted a ZTE-t. (a többi szolgáltatónál is lehet, csak többet kell mókolni)

Ha ez megvan akkor pedig mehet minden a saját belső hálódra (a xiaomi-ra) amin úgy konfigurálsz mindent ahogyan csak szeretnél. Tehát én is ilyen esetben inkább a #4-es verzióját javaslom, mert így ki tudod használni a router képességeit és nem a szolgáltató szutyka biztosítja pl a tűzfalat.

Vidéken pl csak telekom van nekünk és ott azért kellett kiváltani, mert a szolgáltató néha frissítette a routerét és elvesztette az egyedi tűzfal és dmz beállításokat. Tudtam nekik örülni rendesen, holott pont a biztonsági kamera lett miatta elérhetetlen, ami elég lényeges ha nem ott élsz. Szóval ha van lehetőséged, akkor használj mindig MINŐSÉGI saját eszközt, a szolgáltató cuccát pedig arra amire való. Modemnek.

(Megjegyzés: xiaomi routeréről minőségi téren nincs tapasztalatom, én cisco, mikrotik, unifi és 1-2 tp-link eszközt használok. Utóbbit pl menedzselhető switch-nek.)

2021. szept. 4. 11:46
 6/7 A kérdező kommentje:

Köszi!

Xiaomi wired repeater módban, zte-na lanra dugott dolgok és már látok mindent :)

2021. szept. 4. 11:48
 7/7 A kérdező kommentje:

Tűzfal egy egyéb dolgok egyelőre nem érdekelnek, most működik minden, ennek örülök :)

Mondjuk a kamerát (az is xiaomi) még nem próbáltam ki, előbb a routert akartam rendbe tenni. Ha a kamera is működik, akkor hagyok mindent így.

Hacsak nem ébredek egyszer úgy, hogy nekem bridge mód kell 😂

2021. szept. 4. 11:52

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!