Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Kamionosok, milyen mobilintern...

Kamionosok, milyen mobilinternetet használtok?

Figyelt kérdés
Nekem vodafone red volt, nagyon kiraly volt de tavaly elkezdtek nezni a kint toltott idot is, nem csak a kint hasznalt adatot, es allandoan letiltottak a kulfoldi netet... Azota szenvedek ezekkel a seggarcokkal, de semmi mas alternativat nem talalok, telekomnak van 10k havidijert 20 giga kulfoldi nete, de 20 gb egy honapra vicc... Van valami megoldas erre, vagy vissza kell terni a regi szenvedos modszerre hogy joforman minden orszagban a sajat halozatu feltoltokartyas cuccat kelljen hasznalni? Rohej, hogy visszafele fejlodunk es nem elore, persze a havidijak valtozatlanok maradtak.

2021. aug. 15. 14:51
 1/8 anonim ***** válasza:
64%
Minden országban saját kártya kell, de ma már a legtöbb telefon dual simes, így nem kell folyton cserélgetni a kártyát, csak egy gombnyomás a beállításokban és átvált a másikra.
2021. aug. 15. 14:58
 2/8 A kérdező kommentje:
2 sim kartya 10+ orszagra edes keves.
2021. aug. 15. 15:17
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Nézd meg esetleg ezt: Korlátlan EU-s mobilinternet kamionosoknak [link]
2021. aug. 15. 15:24
 4/8 anonim ***** válasza:
0%

Mihez kell külföldön annyi adat?

Szerintem egy kamionos sem azzal foglalkozik, hogy éjjel-nappal a telefonját nyomkurássza....

2021. aug. 15. 15:45
 5/8 anonim ***** válasza:
94%

Ugyan nem vagyok kamionos, de ne a magyar szolgáltatóknál nézegesd a kínálatot, nagyon fukarok ha külföldön is használni akarod a szolgáltatásukat..

Külföldön vegyél egy sim kártyát, tesznek rá hol használod. Nézegesd meg az országokat mik vannak ahova járni szoktál. Én például a Lebara UK-nál vagyok, 10 ezer forintért egész Európában korlátlan netet kapok, mellette 100 perc lebeszélhetőséget szintén bármely hálózatra 42 országba. Plusz 2 ezer forintért korlátlan a telefonálás és az sms is a net mellett. Volt hogy 6 hónapot használtam egyhuzamban a kártyát Magyarországon, ugyanúgy töltöttem fel a csomaggal applikáción keresztül bankkártyával.

Ha Anglia már nem is játszik (Brexit miatt egyre többen térnek vissza a roaming-ra), de szerintem biztos van hasonlóan jó kedvező csomag és hálózat más EU-s országokban.

2021. aug. 15. 16:41
 6/8 A kérdező kommentje:
#3, #5 koszi az infot.
2021. aug. 15. 16:57
 7/8 anonim ***** válasza:

"Külföldön vegyél egy sim kártyát, tesznek rá hol használod"

Mivel nem vagy kamionos, nem vagy többet külföldön, mint otthon, így nem tudhatod, de az eu-ban bármely szolgáltató roaming feltételeinél olvashatod a „méltányos használatra vonatkozó feltételek” kifejezést. Bizony nézik, mennyit használod a hazai hálózatot és mennyit a külföldieket, mérik a szolgáltatási (rendelkezésre állási) időt, adatforgalmat és beszéd időt is. Általában az utolsó 3-4 havit összesítik és összehasonlítják a hazait és külföldi mennyiségét. Ha a külföldi a nagyobb, akkor csökkentik a szolgáltatás részeit a számlázási időszak végéig.

2022. nov. 9. 12:39
 8/8 A kérdező kommentje:
#7 egy kamionos olyan mint a vándorcigány, szóval úgy is vissza-vissza megy abba az országba ahol vette a simkártyáját, nyilván nem norvégot meg finnt fog venni az aki általában itt nyugaton fuvarozik. Németországot pl állandóan érinti szinte mindenki, amíg ott vagy hívd fel az asszonyt, vagy szülőket, csacsogjatok, indíts el pár letöltés azt kész. A red-nél is így csinálja mindenki, habár az volt a fura hogy 5 hónapra elköltöztem másik országba és aktívan használtam a magyar red-emet ott, és még csak nem is figyelmeztettek, máskor meg annak ellenére hogy itthon magyarba órákra felhívtam a saját lakásunk vezetékesét amit senki nem használ hogy menjenek a percek, meg 100 gigás cuccokat szedtem le és mégis letiltottak a hó végéig :D
2022. nov. 9. 17:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!