Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Hogyan tudom átállítani a 2,4...

Hogyan tudom átállítani a 2,4 GHz es wifit 5 GHz-re?

Figyelt kérdés
Vettem egy új routert és az 2,4 és 5 GHz-es. Azt meg lehet csinálni, hogy csak 5 GHZ-ES legyen? (Nem vagyok valami infó zseni, már ha egyáltalán ez az lol)
2021. aug. 13. 10:40
 1/6 anonim ***** válasza:
Igen, a 2,4-et kapcsold ki. Akkor csak 5 GHz-es lesz. Nálam is így van, mert minden eszköz tudja az 5 GHz-et.
2021. aug. 13. 10:49
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

igen lehetséges, de minden eszköznek tudnia kell!

A router admin felületén találsz erre opciót.

2021. aug. 13. 10:49
 3/6 anonim ***** válasza:

Persze! Ehhez a router webes felületébe kell belépni. Bár minden router felülete más, a legtöbbé ugyanaz. Ha esetleg jött hozzá kis útmutató füzet, az lehet, hogy jól jöhet, ellenkező esetben nagyvonalakban leírom, hogy mit is kéne csinálni. Ha megvan a pontos típusa, akkor lehet, hogy pontosabban tudok segíteni, de addig is itt az általános leírás:

1. Elérni a panelt. Ehhez nyiss egy parancssort (Start menübe írd be, hogy cmd, majd nyomj entert), írd be az ablakba, hogy ipconfig, enter, majd keresd meg a Default Gateway/Alapértelmezett átjáró sort, ahol valószínűleg 192.168.x.y formátumban lesz a router IP címe, ezt kell bepötyögnöd a böngészőbe.

2. Belépni a panelbe. Itt rengeteg lehetőség van, az újabb routereken általában matricázva van a felhasználónév és jelszó páros, vagy épp csak jelszó. Ha nincs rajta, akkor az admin/admin, admin/1234(5) kombinációkkal lehet próbálkozni, illetve némelyikre jelszó beírása nélkül is be lehet lépni.

3. Ha bent vagy a panelben, meg kell keresni a WiFi beállításokat, általában WLAN-ként (nem összetévesztendő a WAN-nal) hivatkoznak rá. Itt egy kapcsolót kell keresned, amivel külön kikapcsolható a 2.4GHz jel sugárzása. Általában ugyanitt lehet a WiFi jelszót és nevet is állítani (SSID Name-ként láthatod), ez segíthet a navigálásban.

2021. aug. 13. 10:54
 4/6 anonim ***** válasza:
"Bár minden router felülete más, a legtöbbé u̶g̶y̶a̶n̶a̶z̶ hasonló."
2021. aug. 13. 10:55
 5/6 A kérdező kommentje:

A router az egy Huawei WiFi ax3 quad core 2700. De a felületén nem találtam azt az opciót, hogy csak 5 GHz legyen.

2021. aug. 13. 12:24
 6/6 anonim ***** válasza:
2021. aug. 13. 14:06

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!