Az IP cim (router) beallitasa a laptopon/ De hogyan?
Figyelt kérdés
Szal..Vettem egy routert...feltelepitettem megminden...volt a routerem aljan egy IP CIM 192.168.0.1
Valahogy nagy nehezen eltudtam azt erni hogy megjelenjen az IP cim mert eddig be se jott az oldal...Nah beregisztraltam...egy ideig nem volt net a laptopomon..d persze kijelezte a nevemet az elerheto routerek kozott..kapcsolodtam is es ott alul a talcan az internet kapcsolatot jelzo ikonon egy sarga haromszog volt fekete felkialto jellel a kozepen...egy ideig rajta volt..aztan valahogy lekerult rola..s volt net...a laptopomon de a szamitogepemen semmi...nah most igy ugyanott voltam ahol a part szakad...meg akartam csinalni h mindketton legyen net igy kuhiztam a routerbol egy kis idore a sarga internetes kabelt aztan vissza dugtam..most a szamitogepemen van net a laptopon meg semmi...Mar mindent csinaltam h ujbol legyen net de egyszeruen nem megy...mar megolom magam///segitsegem meg 0000....szal nem eertek hozza de valaki mintha irt volna olyat a neten h a laptopon is bekell allitani az ip cimet??? nah azt meg hogy....Konyorgom segitsen valaki irja le hogy mire kattontsak meg hova menjek...meert ez mar nem allapot
2010. aug. 28. 22:03
1/4 anonim válasza:
Először is lépj be a routered menüjébe. Ott állítsd be a megfelelő kapcsolatot (például ha jelszavas a neted vagy statikus IP-t használsz vagy ha dinamikus IP-t, ha MAC cím függő a neted, akkor klónozd azt is). Utána adj egy nevet a hálózatodnak és védd le jelszóval. Majd a számítógépeken a Hálózati helyek/Tulajdonságoknál válaszd ki a használni kívánt kapcsolatot (helyi, vezeték nélküli stb.) majd jobbegér klikk és tulajdonságok. Ott válaszd ki a TCP/IP protokolt és klikk a tulajdonságok fülre. Ott az IP címet és a DNS-t tedd automatikusra. Elvileg az asztali gépen (UTP kábellel csatlakoztatott) ekkor már működnie kell. A laptopon megkeresed a hálózatot, beírod a hálózati kulcsot és akkor már ott is menni kell. A belépési IP cím alapján D-Link routered lehet, ott menni kell normálisan mindkettőnek.
2010. aug. 28. 22:24
2/4 anonim válasza:
Nem olyan bonyolult beállítani a routert,csak a kérdésedből itélve Te most kicsit túlkomplikáltad. Segítek én is csak írd meg a router típusát és hogy milyen gépek ,hogyan csatlakoznának hozzá.
2010. aug. 29. 07:07
3/4 A kérdező kommentje:
Oke ...szal a routerem tipusa D-Link WBR-2310 Kaptam hozza egy kek zsinort ami ugy nez ki mint az internetes kabel ami a szamitogepbe van meg a modembe...aztan van hozza egy telepito cd...es ennyi...Van egy szamitogepem amin van internet csatlakozas...Meg van egy laptopom amin nincs internet..De az elerheto routerek kozott a laptopomon ott talalhato az en nevem is es csatlakozva is vagyok ra be is regisztraltam az az egyik internetes oldalon a szamitogepemen ami nagy nehezen 1 napi kutatassal ertem el xd ez az ip cim: 192.168.0.1 itt beregisztraltam felhasznalo nev ugyebar admin jelszo uresen hagyva....Amikor ezt megcsinaltam ra 30 percre volt netem a laptopomon de a szamitogepemen semmi...1 hetig hagytam h a gepemen ne legyen internet csak a laptopon...De aztan csak idegesitett a dolog, es kihuztam megint hogy megcsinaljam h mindketton legyen de akkor mar csak a szamitogepen volt...Oh es a lenyeg a laptopomon egy sarga haromszog a kozepen egy felkialto jellel ez van a talcal levo internetes kapcsolatot megjelenito kis ikon elott...Talan bekene a laptopomnak megkene adnom az ip cimet??? Hallottam valami ilyesmirol is hogy a laptopon is bekell allitani az ip cimet azt hogy???
2010. aug. 29. 16:56
4/4 A kérdező kommentje:
Oh es jelenleg is a routerrre vagyok csatlakozva a szamitogepemmel..es ott van net a laptopon meg nincs
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!