Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Így meg tudom osztani a...

Így meg tudom osztani a lakásban a netst,mint wifit?

Figyelt kérdés

Bocsánat ha nagy hülyeséget kérdezek.

Van egy ethernet kábelem ami a falból lóg ki,a laptopba szoktam dugni,így van internetem.

Viszont wofim nincs,csak ez a net mábel.

Anyukám odaadta a routert a régi lakásunkból.

Ha abba bwdugom az ethernet kábelt,lssz wifim?

Albérletbe költöztem az egyetem miatt és a főbérlő nem túl kommunikatív,annyit mondott,hogy ott a net kábel és ennyi.

19L

2021. aug. 4. 16:31
 1/6 anonim ***** válasza:
65%
Akkor lesz wifi, ha a routernek van ilyen képessége - ha nagyon régi, esetleg akkor nem lesz benne, de ma már mindegyikben van. Ha van, akkor rádugod a kábelt, majd be kell lépni a felületébe, és ott engedélyezni a vezeték nélküli hálózatot, valamint megadni egy nevet és jelszót a csatlakozáshoz.
2021. aug. 4. 16:34
 2/6 anonim ***** válasza:
Valószínűleg lesz, de lehet, hogy konfigurálni kell. Igazából én azt csinálnám, hogy az egyetemről megkérnék egy informatikus hallgatót, sör áráért beállít neked rajta mindent...
2021. aug. 4. 16:43
 3/6 A kérdező kommentje:
A régi lakásunkhoz ez volt a wifihez a eouter.
2021. aug. 4. 16:44
 4/6 P.O.C. ***** válasza:

A típusától függ. Pl vannak modemmel kombinált routerek, rendszerint a szolgáltató ad ilyet. Ha az is olyan, amit anyukádtól kaptál, az nem kezel LAN internetet, csak akkor ha már eleve egy routerből ágazik el az a kábel ami az albérletben van, akkor ugyanis használhatod access pointként azt is.

Ismerni kéne a routered pontos típusát, illetve azt hogyha a géped közvetlenül a kábeles neten van, milyen típusú IP címet kap.

Illetve a beállítások sem mindegy, mert ha rossz beállításokkal IP cím ütközést csinálhatsz.

2021. aug. 4. 17:12
 5/6 A kérdező kommentje:

A barátom azt mondta,ért hozzá valamennyire,hétvégén megpróbálja megcsinálni.

Ha esetleg nem aikerül,okozhat valami gondot?p

2021. aug. 4. 17:42
 6/6 P.O.C. ***** válasza:
Ha nincs sikerül kihúzod belőle a net kábelt, csak addig zavarhat be amíg része a hálózatnak.
2021. aug. 4. 17:47

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!