Hogyan tudnám elosztani az internetet?
Nem vagyok egy hálózati zseni, ezért titeket kérdezlek.
CAT5e kábel jön be a szobába, a csomagunk tud gigabitet, ez mind szép és jó, de nekem van egy kísérletezésre használt számítógépem is. Hogyan tudnék egyből kettőt csinálni?
Léteznek hosszabbítók ethernet kábelhez amik olyanok mint az egyszerű áramos társaik? (egyből csinál X másikat)
Nem kell semmi extra, a jövőben maximum még +1 eszközt rádugnék.
A kábelre dugjál egy routert vagy, ha CSAK OSZTANI akarsz, akkor switch is elég. A routert konfigurálni kell, a switch-et csak bedugod és megy.
Miért jobb a router?
+ tűzfalat ad
+ wifin is tudja osztani a netet
- ha ennyire "kezdő" vagy, akkor sok idő lesz utánajárni ennek. Bár szerintem egy délután alatt összeraknád működőképesre a hálózatot
Most bedugtam egy routert ami szabadon porosodott (a tanácsodat követve). Valamilyen okból kifolyólag enyhe fejfájást okoz mióta be van dugva.
Nem tudod mi lehet ennek az oka?
linksys wrt160nl (igen, tudom ez nem tud gigabitet, utánanéztem)
Mármint valami gond van vele, vagy a fejed fáj??
Ha utóbbi az lehet a véletlen műve is.
Amúgy én switch-et használnék erre a célra. Számtech boltban tudsz venni. Én 100asat vettem 2ezerért, de gigásat is lehet kapni 10en alul 4 portosból, az meg bőven elég. 5körül lehet meguszod.
Én jobban szeretem ezt, mert nálam nem kell wifi, minden kábelen megy. Nem kell semmit konfigurálni, elég ha a fő router tud tűzfalat. Meg nem kell semmit babrálni vele. Összedugom és megy.
2 szinte éreztem xD
Ha nem írod le, hogy CAT5e, még csak el sem gondolkodom, hogy kamu-evagy
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!