Hogyan fordulhat elő, hogy másoknak címzett leveleket tudok olvasni a saját e-mail-emben? Citromail-ről van szó.
Vagy valaki forwardolja neked a leveleket, feliratkoztál egy levlistára, olyankor megkapsz egy levelet, aminek a címzettje nem is te vagy :)
Az email nem pósta, a címzettet úgy írja át az ember, ahogy akarja, az csak byteok egymás után.
Körlevélről lehet szó, ilyeneket én is szoktam kapni. Pl:
" Szia Zsuzsi! Találtam a páromnak egy nagyszerű fényképezőgépet karácsonyra. itt megnézheted ( itt jön a weboldal ) Szia, Eszter."
Ezt körbeküldik azzal a céllal, hogy majd más is ránéz a weboldalra.
Köszi a válaszokat mindenkinek!
Biztos, hogy nem tévedek, egy idegen férfi nevére jönnek magán célú levelek, sőt, iwiw-en is megtaláltam az illetőt :) Erre a címre jönnek az "x ismerősnek jelölt..." c. értesítők is... És a címzésből látszik, hogy XY nevére jön, és ugyanaz az e-mail cím, mint az enyém!
Az én citromail-es címemre is jöttek másnak szánt értesítők az iwiw-ről. /XY ismerősnek jelölt,XZ ismer, stb./ Személyes levelet nem kaptam.
A szolgáltatónál reklamáltam, és azt a választ kaptam, hogy az illető valószínű több, mint 90 napja nem lépett be, inaktív lett, így kaphattam meg én is az Ő email címét. Én megkerestem a "druszámat" az iwiw-en, és megkértem, hogy változtassa meg az email- címét. A poén az volt, ahogy üzentem neki az iwiwen, én kaptam az értesítőt, hogy levelem érkezett, és ha meg akarom tekinteni a küldő adatlapját, akkor a sajátomra kattintottam!
A partner nem nagy örömmel, de valószínű, módosított az elérhetőségén, mert azóta elmaradtak az üzenetek.
Ennyit a citromail levelező szolgáltatóról!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!