Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Facebook kamu profilból...

Facebook kamu profilból rendőrség?

Figyelt kérdés

Facebookon le akartam b*zizni hozzászólásban valakit egy ál fiókról. A szüleim meg kiverték a családi cirkuszt, idézem: ,,amíg az én kenyeremet eszed, addig nem trollkodsz, mert jön a rendőrség, börtönbe visznek engem, minden elektronikai dolgot elvisznek!"

Eebből lehet rendőrségi ügy?

Nem tudom elképzelni, hogy valakit leb*zizok, az elmegy, feljelentést tesz a zsernyákságon, az ősöket meg bilincsbe verve viszik a TEK-esek.

17/L

2021. júl. 16. 00:06
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Ezt honnan tudták meg a szüleid? :D
2021. júl. 16. 00:21
 2/12 anonim ***** válasza:
75%
Nem lehet ügy, hacsak nem fenyegeted, vagy akármi. Ez amúgy a legpitibb dolog, csinálni egy másik fiókot, hogy szidjunk valakit.. Szerintem nem kell mondanom ki az "erősebb" ha egyedül nem álssz ki elé, hanem csinálsz profilokat, csak hogy..
2021. júl. 16. 01:28
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Már elmúltál 16, nem anyádékat vinnék bilincsbe :D Én a helyedben kezdenék vigyázni a szűrömre', szép lenne 17 éves csajként bíróságra járni, de te tudod, 13 évesek szoktak kamuprofilról b***-zni, őknekik nincs is miért aggódni :D
2021. júl. 16. 01:34
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

3#-nak igaza van, nem 10 éves kis hülyegyerek vagy, aki büntethetetlen, léptél egy fokot, már szagolhatnád a rendőrautó motorháztetejét hátratett kezekkel, nem mindent a szüleid visznek el.

2#-es voltam

2021. júl. 16. 01:38
 5/12 2*Sü ***** válasza:
100%

> Nem tudom elképzelni, hogy valakit leb*zizok, az elmegy, feljelentést tesz a zsernyákságon

Nem jellemző, de hidd el, jelentettek fel már embereket ennél kevesebb indokkal is.

> Eebből lehet rendőrségi ügy?

Mivel az eset kimerítheti a becsületsértést, és mivel a becsületsértés nem szabálysértés, hanem bűncselekmény, így a rendőrség köteles eljárni az esettel kapcsolatban. Lehet, nem lenne bírósági ügy belőle, de azzal is csak magadat szívatod meg, ha be kell járnod a rendőrségre mindenféle papírokat aláírni. De ha a valóság kicsit több annál, mint amit felvázoltál, akkor még akár bíróság elé is kerülhet az ügy.

> az ősöket meg bilincsbe verve viszik a TEK-esek.

Ha elmúltál 12 éves, akkor büntethető vagy. A szüleidet nem viszik sehova. Téged sem bilincselnek meg. De pl. beidézhetnek kihallgatásra. Nem a szüleidet, hanem téged.

2021. júl. 16. 02:28
 6/12 anonim ***** válasza:
25%
Nyugi, ennyiért nem fognak előszedni, papíron feljelenthet pl becsületsértésért, de az meg még nem olyan szintű ügy amivel pl FB-tól adatokat kérhetnének ki rendőrök.
2021. júl. 16. 02:57
 7/12 anonim ***** válasza:
47%

Lehet.

Igaz, csak magánvádas eljárás keretén belül, tehát ha a sértett feljelentést tesz. De ha megteszi, akkor nyomozás indul, aminek során nem nehéz kideríteni, hogy ki lapul a kamufiók mögött. Igen, akár a számítógépet is lefoglalhatják, bár ha enélkül is kétséget kizáróan bizonyítható, hogy te voltál, akkor nem fognak felesleges köröket futni. ;)

Ezután pedig következik a vádemelés rágalmazás vétsége miatt, ami - nagy nyilvánosság esetén - két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. (A Facebook nagy nyilvánosságnak számít a hazai joggyakorlatban.)

Egyébként meg tényleg ezt a szintet akarod/tudod megütni?

2021. júl. 16. 09:48
 8/12 A kérdező kommentje:

A válaszaitok alapján, nem csinálom, nem hiányzik egy priusz, hogy egy rendes munkahelyem ne legyen.

:D

2021. júl. 16. 10:45
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Ja, légyszi nőjj fel egy kicsit, persze az is pitiáner lenne aki feljelent.
2021. júl. 16. 21:06
 10/12 A kérdező kommentje:
Akkor tényleg okkal írtam volna, hogy b*zi.
2021. júl. 16. 21:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!