Facebook kamu profilból rendőrség?
Facebookon le akartam b*zizni hozzászólásban valakit egy ál fiókról. A szüleim meg kiverték a családi cirkuszt, idézem: ,,amíg az én kenyeremet eszed, addig nem trollkodsz, mert jön a rendőrség, börtönbe visznek engem, minden elektronikai dolgot elvisznek!"
Eebből lehet rendőrségi ügy?
Nem tudom elképzelni, hogy valakit leb*zizok, az elmegy, feljelentést tesz a zsernyákságon, az ősöket meg bilincsbe verve viszik a TEK-esek.
17/L
3#-nak igaza van, nem 10 éves kis hülyegyerek vagy, aki büntethetetlen, léptél egy fokot, már szagolhatnád a rendőrautó motorháztetejét hátratett kezekkel, nem mindent a szüleid visznek el.
2#-es voltam
> Nem tudom elképzelni, hogy valakit leb*zizok, az elmegy, feljelentést tesz a zsernyákságon
Nem jellemző, de hidd el, jelentettek fel már embereket ennél kevesebb indokkal is.
> Eebből lehet rendőrségi ügy?
Mivel az eset kimerítheti a becsületsértést, és mivel a becsületsértés nem szabálysértés, hanem bűncselekmény, így a rendőrség köteles eljárni az esettel kapcsolatban. Lehet, nem lenne bírósági ügy belőle, de azzal is csak magadat szívatod meg, ha be kell járnod a rendőrségre mindenféle papírokat aláírni. De ha a valóság kicsit több annál, mint amit felvázoltál, akkor még akár bíróság elé is kerülhet az ügy.
> az ősöket meg bilincsbe verve viszik a TEK-esek.
Ha elmúltál 12 éves, akkor büntethető vagy. A szüleidet nem viszik sehova. Téged sem bilincselnek meg. De pl. beidézhetnek kihallgatásra. Nem a szüleidet, hanem téged.
Lehet.
Igaz, csak magánvádas eljárás keretén belül, tehát ha a sértett feljelentést tesz. De ha megteszi, akkor nyomozás indul, aminek során nem nehéz kideríteni, hogy ki lapul a kamufiók mögött. Igen, akár a számítógépet is lefoglalhatják, bár ha enélkül is kétséget kizáróan bizonyítható, hogy te voltál, akkor nem fognak felesleges köröket futni. ;)
Ezután pedig következik a vádemelés rágalmazás vétsége miatt, ami - nagy nyilvánosság esetén - két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. (A Facebook nagy nyilvánosságnak számít a hazai joggyakorlatban.)
Egyébként meg tényleg ezt a szintet akarod/tudod megütni?
A válaszaitok alapján, nem csinálom, nem hiányzik egy priusz, hogy egy rendes munkahelyem ne legyen.
:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!