Digi net 1000 csak 100mb,miért lehet ez?
Sziasztok!
Tudom ez régi kérdés, de ugyanebbe a problémába ütköztem, ugyanilyen előfizetéssel és routerrel. Ezt a választ azért írom, hátha valaki a probléma okai után google-özve ugyanitt lyukad ki.
Nekem 2,5 éve ugyanaz az előfizetésem, ugyanaz a routerem, ugyanaz a kábelem, ugyanaz a gépem, benne a hálózati adapter is ugyanaz, és mindig működött a gigabites internet, semmi gond nem volt.
Majd tegnap egyszer csak gondolt egyet, és 100 Mbitre maximálódott a sebesség.
Sok megoldási lehetőséget kipróbáltam, kábelcserétől illesztőprogram-frissítésen át az adapter szoftveres beállításainak piszkálásáig, de semmi nem oldotta meg a gondot.
Aztán beleütközök ebbe a kérdésbe a Gyk-n, és látom, hogy a #3 és #4 válaszadó felveti, hogy a routernek csak az egyik portja gigabites, a LAN1! Megnéztem az enyémet, és hát a LAN3-ba volt dugva a kábel. Na mondom ezt még kipróbálom, és láss csodát! A LAN1-be dugva visszatért az 1000 Mbps!
Már csak azt nem értem, hogy akkor eddig hogy a manóba működött, hiszen én sosem dugdostam a kábelt, meg mernék rá esküdni, hogy az elmúlt 2,5 évben mindig a LAN3-ba volt dugva és soha nem volt gond a gigabittel.
De lényegében mindegy is, amíg működik legalább a LAN1, addig nekem OK, de igaza van annak, aki azt mondta, hogy ez egy hulladék router, és egyúttal köszönöm is a tippet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!