Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Digi net 1000 csak 100mb,miért...

Digi net 1000 csak 100mb,miért lehet ez?

Figyelt kérdés
Üdv! Digi net 1000 csomagra van előfizetésünk. Alapból egy Huawei EchoLife Hg8143a5 routert kaptunk, ezt használjuk több mint egy éve. A csomagban a garantált sebesség 300mb/75mb, nálunk csak 100/100 van, asztali gépen kábellel. 82579lm gigabit hálózati kártya van a gépben 2018-as driverrel. Hol lehet a hiba? Miért nincs ennél nagyobb sebesség? A routeren 4 lan csatlakozó van, próbáltam az összeset. Kezd unalmassá válni hogy ilyen lassú az internet, amikor elvileg lehetne több is.

2021. júl. 13. 04:45
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

Tudom ez régi kérdés, de ugyanebbe a problémába ütköztem, ugyanilyen előfizetéssel és routerrel. Ezt a választ azért írom, hátha valaki a probléma okai után google-özve ugyanitt lyukad ki.

Nekem 2,5 éve ugyanaz az előfizetésem, ugyanaz a routerem, ugyanaz a kábelem, ugyanaz a gépem, benne a hálózati adapter is ugyanaz, és mindig működött a gigabites internet, semmi gond nem volt.

Majd tegnap egyszer csak gondolt egyet, és 100 Mbitre maximálódott a sebesség.

Sok megoldási lehetőséget kipróbáltam, kábelcserétől illesztőprogram-frissítésen át az adapter szoftveres beállításainak piszkálásáig, de semmi nem oldotta meg a gondot.

Aztán beleütközök ebbe a kérdésbe a Gyk-n, és látom, hogy a #3 és #4 válaszadó felveti, hogy a routernek csak az egyik portja gigabites, a LAN1! Megnéztem az enyémet, és hát a LAN3-ba volt dugva a kábel. Na mondom ezt még kipróbálom, és láss csodát! A LAN1-be dugva visszatért az 1000 Mbps!

Már csak azt nem értem, hogy akkor eddig hogy a manóba működött, hiszen én sosem dugdostam a kábelt, meg mernék rá esküdni, hogy az elmúlt 2,5 évben mindig a LAN3-ba volt dugva és soha nem volt gond a gigabittel.

De lényegében mindegy is, amíg működik legalább a LAN1, addig nekem OK, de igaza van annak, aki azt mondta, hogy ez egy hulladék router, és egyúttal köszönöm is a tippet.

márc. 11. 09:55
 22/22 P.O.C. ***** válasza:
Szerintem a szolgáltató butítgatja ezeket kénye kedve szerint. Hogy mit élvez benne, passz. Én egy Telekomos ONT -vel jártam így. Ugyan azt a típust kereskledelémi forgalomban is meg lehetett venni külföldi oldalakról (tehát nem csak szolgáltatón kersztül), az vagy kétszer annyit tudott, mint a Telekomos verzió.
márc. 11. 13:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!