Telekom, Telenor, Vodadone vagy DIGI?
A három nagyhoz volt szerencsém
Tapasztalatok:
Telenor:
-Békéscsaba szabadtéren sokszor "csak segélyhívás"
-Esztergom utcán "4G" maximum 5 megabit, épületben 2 megabit.
Voda:
-Esztergom, megy rendesen de a sebességgel voltak problémák.
Telekom:
-Esztergom belváros, stabil 100-120megabit letöltés, 15 körüli ping
-4K youtube, netflix, stb probléma nélkül.
Haverom vodás, én Telekomos.
Ha mobilon játszunk, akkor neki folyamatosan laggol, de ha megosztom a netem és ő is az enyémről játszik, akkor tökéletesen megy mindkettőnknek.
Szia!
Én mind a négyet próbáltam.
A Telenor, a Telekom és a Vodafone szinte minden kis faluban rendelkezik 4G hálózattal. Átlag 20-50 Mbit/s a sebessége, de jó helyen tartósan 100 Mbit/s felett is lehet (főleg ha stabil térerővel 4G+ hálózat is elérhető). Minőségre ez a három közel egyforma, inkább adott helyen lehetnek eltérések (pl. az egyiknek lehet, hogy a szomszédban van a tornya, míg a másiké távolabb).
A Digi sávja a másik három szolgáltatóhoz képest sokkal kisebb. Emiatt az elérhető sebesség is alacsonyabb. Jó térerő mellet 5-10 Mbit/s között szoktam mérni (ha nagyon a torony közelében vagyok, akkor felmehet 15 Mbit/s-ig, de ez felett nem nagyon sikerült mérnem). Böngészésre, Facebookra, Messengerre és nem HD YouTube videókra elég a sebessége. Cserébe sokkal olcsóbb, mint a másik három szolgáltató (legalább 3-4-szer alacsonyabb az ára). Ár/érték arányban elégedett vagyok vele. Viszont nincs mindenhol Digi, ezért érdemes Dual SIM-es telefonban használni, és lehet mellette akár még egy (kisebb 1-2Gb-os) mobilinterneted a másik szolgáltatónál. Én (is) így csinálom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!