Van erre valami magyarázat, vagy tényleg megduplázták az internetsebességemet?
Na és hol van ez..., milyen szolgáltató? D
Azért várd ki a végét.
A hálókártyád milyen? Gigabites?
Mert akkor elvileg nem is lehetne 2000 megabit az elérés egy eszközről.
Mérj több szerveren is.
Több szerveren is mértem, és természetesen a hálókártya 2,5Gb.
Kérlek azért írd le, hogy mi okozhatna olyat, hogy 2000/1000-et mérek sima gigabites hálókártyával!
Köszönöm!
Hát csak annyira hülyeség, hogy 100 Mbites kártyával, 50/10 névleges sebességgel is "mértem" már gigabiteket, sőt ugyanarra a hálózatra csatlakozva 24000 megabitet!!!
Van kép is, de nem mellékelem, mert egyből jönne, hogy "Bisztosfotosop"
Na de a lényeg, mint említettem:
-A kártya és a router/gateway portja is tudja a 2,5-öt?
-Maga a helyi kapcsolat mekkora sebességgel megy?
-Több szerveren is próbáltad a mérést?
-Valódi letöltések mennyivel mennek?
Előfordul speedtest-nél is, hogy "belaggol" a szerver és olyat mér, hogy csak lesel (24 Gigabit 50/20 névleges hálózaton, ja és az wifivel volt ráadásul).
Előfordul, hogy a böngészővel nem stimmel valami.
Végső soron lehet a szolgáltató is.
Esetleg akció, hogy "három hónapig dupla sebesség" pl a Telekomnál volt hasonló nemrég.
Igen, ennél a szolgáltatónál értelemszerűen olyan routert adnak a gigabites net mellé, ami a 2000/1000 csomagjukat is átengedi. Most őszintén, mi értelme lenne, ha nem olyat adnának a 2000/1000 díjcsomag mellé?
Ahogy már írtam, több helyen is próbáltam a mérést.
A valódi letöltéseknél (torrent) 134Mib/s-ot tudtam elérni. Ha jól számolom, már ez túl van a gigabiten. De csak egy kisméretű fájlt töltöttem le, lehet, hogy nem volt ideje elérni a maximumot, 50GB-os fájlt még nem töltöttem le, de még az is megtörténhet.
Persze, a böngészővel nem stimmel valami. Hogyne. Kettővel is gond van. Meg belaggol a szerver, igen. Mind a 10-15 napi mérésemnél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!