Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Hogyan erősítsem meg a wifit?

Texrewq kérdése:

Hogyan erősítsem meg a wifit?

Figyelt kérdés

Egy olyan kérdésem lenne, hogy adott egy nem tudom pontosan milyen típus de zte router digi 1000-es nettel. Szeretném fel erősíteni a wifi jelet hogy az egész lakásban (1 szobás lakás) erős legyen a jel és minél jobban kihasználjam az internet erősségét mert most elég gyenge a sebesség így..

TP-Link Archer AC1750 routert szeretnék mellé venni és a kérdés, hogy ezeket hogyan tudom össze kötni és össze konfigurálni egy wifi hálózatra?

Előre is köszönöm a segítséget.

2021. jún. 28. 18:41
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%

Ha a kliens (például telefon) csak N -es szabványt támogat (azt sem Dual-Band üzemóddal), akkor azon sohasem lesz nagyobb sebesség, mint az a bizonyos 72Mbps (vagy 74Mbps?, nem emlékszem), ami a fel- és letöltési sebesség együtt...

Tehát az sem mindegy, milyen eszközzel (telefon/laptop/akármi) akarod a WiFi -t használni és az milyen szabványt támogat...

Szerintem olvasgass tovább a neten a különféle WiFi szabványokról és arról, hogy a kliens oldalon annak milyen feltételei vannak...

2021. jún. 28. 20:00
 12/25 A kérdező kommentje:

A telefon támogatja a 5ghz-et elméletileg tehát képes rá és a laptop is amit majd szeretnék használni. (Samsung galaxy s10 plus, msi gp63 leopard)

Tehát elméletileg támogatja amivel többet tudnék kapni 74mbps-nál.

Kérdés akkor hogy ezt mivel és hogyan tudom elérni?

Köszi előre is a sok segítséget.

2021. jún. 28. 20:09
 13/25 anonim ***** válasza:

"Kérdés akkor hogy ezt mivel és hogyan tudom elérni?"

A routeren az 5GHz-es wifit is be kell kapcsolni, ennyi, semmi extra.

Én úgy szoktam, hogy csinálok egy 2,4GHz-es wifit olyan SSID-val, hogy XXXX-2,4 és egy olyat hogy XXXX-5, és ebből tudom, melyik melyik.

Illetve ezen kívül még vannak sávok, 20, 40 és 80 MHz, valamint csatornák 1-től 13-ig (egyes routereken csak 11-ig). 2,4GHz-es wifinél a 40MHz-es sáv a maximum, 5GHz-esnél a 80 MHz. És ezt végig kell próbálgatni... beállítani a routert a legmagasabb MHz-re, 1-es csatornára, csatlakozni rá laptoppal, csinálni egy speedtestet és felírni az eredményt. Utána átállítani 2-es csatornára, csatlakozás, speedtest, és így tovább... 13-ig. Amelyik csatornán a legjobb a sebesség, azt kell használni.

Vannak appok, amik automatikusan megtalálják a legjobb csatornát, de tapasztalataim szerint azok nem annyira megbízhatók.

A TP Link AC1750-es egyébként egy elég jó kis otthoni router, én két hete vettem belőle kettőt (egyet otthonra, egyet a nyaralóba). Bár én nem a gyári programmal használom, hanem telepítettem rá egy OpenWRT-t, de ez ebből a szempontból lényegtelen. Nálam konkrétan "forced 40MHz"-es módban, a 2-es csatornán, 2,4GHz-en, "N" módban _egyszer_ hozta a 72 Mbit/s sebességet, a routertől kb. 10 m-re, két fallal határolva, ami nagyon jó, hisz majdnem az elméleti sebesség maximuma. Amúgy átlagban olyan 40-50 Mbit/s körül van.

2021. jún. 28. 20:24
 14/25 A kérdező kommentje:
Értem köszönöm a segítséget! Tehát akkor kell mindenképp az a másik router igaz?
2021. jún. 28. 20:28
 15/25 P.O.C. ***** válasza:

#4: És mi a kifogásod az ellen ha sima router van beállítva AP -nak? Tudnál hátrányokat felsorolni?

OK nyilván AP -vel is megoldható, de az csak egy célhardver. Sokuknak nincs router üzemmódja se. A mai routerek többségének natív AP módja viszont igen.

Ráadásul az AP még jó drágák is, főleg a normálisabbak.

Szerintem vállalati környezetbe van helyük, ha több van belőle, jól tudnak együtt működni, ide oda adogatni a klienseket egymás között.

Otthoni felhasználásra szerintem hót mindegy, hogy AP -val vagy routerrel AP módban oldod meg a problémát. A szóban forgó TP-Link routeren több port van és tud teljes értékű routerként viselkedni, és még USB portja is van, fájl szervernek, nyomtató szervernek stb. Ehhez képest az AP csak egy sima satu eszköz, semmi pluszt nem ad hozzá egy otthoni hálózathoz.

2021. jún. 28. 20:53
 16/25 A kérdező kommentje:

Tehát a megoldás hogy ami van zte router azt be rakom AP-modba és a tp linkes routert amiről szó van azt pedig a teljes értékű routernak?

Amit szintén nem tudom hogyan kell pontosan...

2021. jún. 28. 20:55
 17/25 P.O.C. ***** válasza:

A ZTE -t nem kell AP módba rakni hisz most is úgy van. Pont hogy ki kell kapcsolni a Wi-Fi -t. Hiszen ha ott lesz a TP-Link, fölöslegesen fogja szórni mind a kettő a Wi-Fi -t.

A TP-Link be meg csak be kell állítani az az AP módot a (Advanced fül --> Operation mode --> Access Point)

A lényeg hogy a TP-Link és a ZTE nem legyen egy IP címen.

Ha egyezik, pl a TP-Link és a ZTE is 192.168.0.1. akkor TP-linken megváltoztatod: Network --> LAN és átírod 192.168.0.2 -re

2021. jún. 28. 21:12
 18/25 anonim ***** válasza:

De minek vegyen megy egy routert 18 ezerért, mikor egy 7 ezres AP teljesen jól ellátja azt, amire kell?

Neki nem kell USB port, fájl szerver, nyomtató szerver(?? otthonra??), neki az kell, hogy legyen gyors wifije a lakás különböző pontjain, erre pedig egy AP a legjobb megoldás.

2021. jún. 28. 21:41
 19/25 A kérdező kommentje:

Rendben van köszönöm!

Akkor a zte-n wifi off és a TP-Linket be állítom AP-be? És ezután elvileg meglesz a wifi és a router miatt erősebb lesz a sebesség?

2021. jún. 28. 21:42
 20/25 anonim ***** válasza:

Tuti recept amúgy. Vegyél egy dobozos sőrt, id meg. Majd csinálj belőle parabolát.

[link]

Nem hülyéskedek. Visszaverik a WIFI jelét, és erősebbnek fog tünni. :)

2021. jún. 28. 22:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!